Vil slippe de unge til i arbeidslivet

Unio-sjef Anders Folkestad taler de unges sak i debatten om at eldre skal få jobbe langt ut i 70-årene.

Publisert Sist oppdatert

- Det bør være en aldersgrense, slik at både arbeidsgiver og arbeidstakere vet, venner seg til og tilpasser seg til at de faktisk skal gå av på et tidspunkt. Hvis vi ikke har slike aldersgrenser, vil det gjøre det vanskeligere for unge å slippe inn i arbeidslivet, sier Folkestad til VG.
 
 - Viktig med grense
 
 - Jeg ser det går en debatt om liberalisering eller hvor grensen skal gå. Om den settes til 70 eller 72 år, er ikke så viktig for meg, men jeg tror det er viktig at den er der. Så kan det suppleres med et eget regelverk om at enkeltmedarbeidere kan fortsette hvis både arbeidsgiveren og arbeidstakeren vil, sier Folkestad.

- I et arbeidslivspolitisk perspektiv, er det viktigere å få folk til å stå i jobb utover i 60-årene, enn å holde folk i 70-årene i jobb. Vi vet i dag at mange arbeidstakere allerede fra de er 62 år, opplever et usynlig press om å slutte eller å ta AFP-ordning. Det presset er en langt større utfordring å motarbeide, enn å kjempe for at en liten gruppe i 70-årene skal få jobbe så lenge de vil, sier Unio-sjefen til avisen.

Les mer i VG.

Powered by Labrador CMS