Fysioterapeut Ayna Meinseth i Hammerfest spriter alle flater som pasienten har vært i kontakt med etter en behandlingstime. (Foto: privat)

-Legger inn mer tid mellom pasientene

-Jeg legger inn litt mer tid mellom hver pasient for å holde avstand mellom dem og få tid til å desinfisere flater som er berørt, forteller fysioterapeut Ayna Meinseth.

Publisert Sist oppdatert

Koronasituasjonen påvirker fysioterapeuter over hele landet. Ayna Meinseth i Hammerfest etterlyser klarere råd og retningslinjer rundt hygienetiltak for fysioterapeuter.

I tillegg opplever hun nå at pasienter avbestiller timer.

-Fire har avbestilt i dag. En av dem sa at hun ville dra på hytta med datteren – jeg fikk inntrykk av at hun «flyktet» fra viruset. Noen baserer seg nå på egentrening hjemme. Flere ringer og spør om jeg holder åpent. Jeg opplever allerede inntektstap. Jeg har heldigvis driftstilskuddet og har samtidig praksisen min i 1. etasje i huset mitt, så jeg har ingen utleier å forholde meg til. Spørsmålet nå er om dette varer i ett år eller to år – hva da? sier hun.

Meinseth kaller situasjonen for «surrealistisk», og viser til at en slik situasjon har man aldri hatt før.

Torsdag skrev Fysioterapeuten om økonomiske konsekvenser av koronaviruset for selvstendig næringsdrivende. Les saken her.

NFF har lagt ut svar på en del spørsmål fra selvstendig næringsdrivende HER. Her ligger det også lenke til Folkehelseinstituttet under "Hva bør alle vite om forholdsregler mot smitte?"

Powered by Labrador CMS