Ber fysioterapeuter melde seg for beredskap

En rekke helseforetak er nå ute i sosiale medier og oppfordrer fysioterapeuter og annet helsepersonell til å registrere seg for å steppe inn når de trenger mer hjelp.

Publisert Sist oppdatert

«Universitetssykehuset Nord-Norge trenger flere hender nå når koronaviruset gjør at mange av oss ikke kan være på jobb. Har du helsefaglig bakgrunn, men jobber med noe annet nå? Eller er du permittert fra din egentlige jobb?» Vi trenger deg, skriver de.

«Vi i Helse Møre og Romsdal treng DEG!» skriver Helse Møre og Romsdal på Facebook. «Sjukehusa i Kristiansund, Molde, Volda og Ålesund vil trenge fleire folk. Har du helsefagleg kompetanse og er student, arbeider i andre yrker, og/eller har erfaring og kompetanse som helsetenesta kan ha nytte av? Registrer deg».

«Vestre Viken Helseforetak ser at vi kommer til å trenge mer hjelp fremover, og søker derfor etter deg som er helsepersonell, skriver helseforetaket på nettsiden sin og sosiale medier.»

Dialog om omdisponering

Siri Gjessing Heggelund leder seksjon for ergo, fysio, logo og sosio på Vestre Viken Drammen sykehus. Hun sier at de har vært i dialog med både kommunen, andre sykehus i helseforetaket og med private rehabiliteringsinstitusjoner om mulighetene for omdisponering og omplassering av fysioterapeuter framover.

-Vi har per nå ikke utfordringer med kapasiteten, vi har blant annet dratt veldig ned på elektiv behandling. Men om mange fysioterapeuter havner i karantene eller vi må endre måten å jobbe på, vil vi trenge flere hender. Vi prøver å sikre en forutsigbarhet, sier hun.

Kan beordres

Etter helseberedskapsloven kan myndighetene pålegge helsepersonell både utvidet arbeidstid og omdisponere dem til andre oppgaver når det er krise. Dette gjelder også fysioterapeuter med og uten driftshjemmel. Loven åpner også for at kvalifisert personell som ikke lenger jobber i helsetjenesten, kan beordres.

HER skriver Norsk Fysioterapeutforbund mer om dette.

Powered by Labrador CMS