Fred Hatlebrekke i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) reagerer på NHOs håndtering av sykepleierstreiken.

- Lockouten et forsøk på å svekke streikeretten

NHOs lockout i sykepleierstreiken er en «overdreven reaksjon», mener NFFS leder. Han mener NHO forsøker å svekke streikeretten gjennom å provosere fram en tvungen lønnsnemnd. 

Publisert Sist oppdatert

– Det er svært alvorlig at en arbeidsgiver går til et slikt skritt. Å bruke et slikt maktmiddel for å stoppe en rettferdig lønnskamp oppfatter vi som et forsøk på å svekke streikeretten gjennom å provosere fram en tvungen lønnsnemnd. Vi mener dette er en overdreven reaksjon på en lovlig arbeidskonflikt, hvor det allerede er tatt behørig hensyn til liv og helse fra Sykepleierforbundets side, sier forbundsleder Fred Hatlebrekke i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) til fysio.no.

Lockout fra tirsdag

Norsk Sykepleierforbund (NSF) kom ikke til enighet med NHO Service og Handel i årets tariffoppgjør. 56 sykepleiere gikk derfor ut i streik for tre uker siden. Torsdag meldte NHO Service og Handel at de fra tirsdag vil stenge ute alle de 500 sykepleierne som jobber i de 65 helsebedriftene som omfattes av avtalen mellom NSF og NHO Service og Handel. Mange av disse er sykehjem.

Fysioterapeuter blir trolig permittert

Det jobber 51 fysioterapeuter på de stedene som blir rammet av lockouten. 13 NFF-medlemmer er allerede permittert. Flere må regne med å bli permittert fra tirsdag. Disse får lønn i 14 dager etter at varsel om permittering er gitt. Deretter går medlemmene over på dagpenger, som er 66 prosent av lønnen. NFF har lagt ut råd til medlemmer som rammes av lockouten HER.

Powered by Labrador CMS