Permitterte fysioterapeuter går tilbake i jobb etter at NHO-lockouten i sykepleierstreiken ble stanset med tvungen lønnsnemnd. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) viste nylig sin støtte til sykepleierne på en markering foran Stortinget.

Permitterte fysioterapeuter tilbake på jobb

Regjeringen griper inn i sykepleierstreiken med tvungen lønnsnemnd. Permitterte fysioterapeuter vender dermed tilbake på jobb.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har fulgt denne konflikten tett med tanke på fare for liv og helse. I dag fikk vi en rapport fra Helsetilsynet som sier at det vil være umiddelbar fare for liv og helse dersom lockouten blir gjennomført, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til NRK.

NHO ville stenge 500 sykepleiere ute fra jobb fra onsdag med lockout. Arbeidsministeren kalte inn Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel tirsdag, og informerte dem om at det blir tvungen lønnsnemnd. Det vil si at sykepleierne må stanse streiken, og at en nemnd avgjør i konflikten.

Fysioterapeuter i jobb igjen

Det jobber 51 fysioterapeuter på de stedene som ville blitt rammet av lockouten. 13 NFF-medlemmer var allerede permittert, mens resten sto i fare for å bli permittert. Fysioterapeutene skal nå tilbake i jobb.

Mange sykehjem

NSF kom ikke til enighet med NHO i årets tariffoppgjør. 56 sykepleiere gikk derfor ut i streik for fire uker siden. I forrige uke meldte NHO at de fra onsdag ville stenge ute alle de 500 sykepleierne som jobber i de 65 helsebedriftene som omfattes av avtalen mellom NSF og NHO Service og Handel. Mange av disse er sykehjem.

Forbundslederen i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) reagerte på lockouten.

Powered by Labrador CMS