Snart klart for årets Arendalsuke

Rehabilitering og kvinnehelse på Arendalsuka

Mandag starter den etter hvert velkjente Arendalsuka. En uke fylt til randen med politiske debatter og ulike andre arrangementer.

Publisert

Arendalsuka

Arendalsuka er en norsk politisk festival som arrangeres i Arendal august hvert år. Festivalen preges av seminarer, debatter mellom politikere og fagfolk. Interessorganisasjoner, politiske partier, veldedige organisasjoner og statlige etater - for å nevne noen - presenterer seg. Hvert år sendes det en direkte partilederdebatt fra kystbyen.

Arendalsuka har etter hvert blitt en arena for å vise frem og debattere ulike sider av samfunnet. I høst er det i tillegg kommune- og fylkesvalg, noe som helt sikkert vil sette sitt preg på uka.

Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) skal også representeres på Arendalsuka, og forbundsleder Gerty Lund er klar:

– Ja, jeg gleder meg. Vi er allerede forhåndsbooket til et par debatter. I tillegg vet jeg, fra erfaring, at det blir en rekke møter med sentrale politikere samt andre vi samarbeider med, sier Gerty Lund, til NFFs eget nettsted.

Rehabilitering

Uka byr på cirka 1700 arrangementer. Forbundslederen må prioritere. Selv deltar hun som debattdeltaker i det såkalte Aktørnettverket sin debatt om rehabilitering - og Kvinnehelsealliansens debatt om kvinners stemme blir hørt.

Rehabiliteringsdebatten – som går av stabelen tirsdag 15. august klokken 16.30 – har fått navnet «Veien til en bærekraftig helsetjeneste».

Bakgrunnen for debatten er ifølge Fysio.no blant annet at regjeringen i høst lanserer helse- og samhandlingsplanen, hvor rehabilitering blir sentralt. I tillegg peker nettverket på at helsetjenestene blir mer presset i årene som kommer, og at rehabilitering er en av tjenestene som kan spare helsetjenesten og samfunnet for penger og ressurser.

Kvinnehelse

Torsdag 17. august deltar forbundslederen i en debatt om kvinnehelse. Tidligere i år ble det lagt fram en offentlig utredning (NOU) om kvinnehelse, som blant annet viste til dels stor kunnskapsmangel om temaet.

– Vi trenger utvilsomt mer kunnskap om kvinnehelse, og vi som fysioterapeuter har en viktig rolle overfor kvinner i alle aldre. Dette er en viktig debatt for oss å delta på, sier Lund til fysio.no.

Powered by Labrador CMS