HiOA vil lage velferdsbarometer

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vil lage et nytt velferdsbarometer. Det skal inneholde indikatorer for utviklingen på alle viktige områder i velferdssamfunnet.

Publisert

Nyheten ble presentert under HiOAs kunnskapskonferanse, som i år var lagt til Arendalsuka, skriver nettavisen Khrono. Arendalsuka ble avsluttet tirsdag kveld.

Barometeret skal bestå av all relevant velferdsforskning i Norge og er tenkt som en tilstandsrapport som viser hva man vet om det norske velferdssamfunnet og hva det må forskes videre på. Planen er at resultatene skal legges fram før stortingsvalget i 2017 og deretter annethvert år.

Helhetsbilde

Antall fattige barn og funksjonshemmede utenfor arbeidslivet er to av temaene som skal inn i barometeret. Ungdoms oppvekstvilkår, folkehelse og utviklingen i arbeidsmarkedet er andre områder.

- Vi ønsker å gi et helhetsbilde av tilstanden til velferdssamfunnet. I dag har vi mye kunnskap om de enkelte rom i det norske velferdsbygget, men vi mangler kunnskap om selve konstruksjonen. Det håper vi å oppnå ved å stille sammen all relevant forskning, sier Kåre Hagen til Khrono. Han leder Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved HiOA.

Betydning for studentene

Under konferansen i Arendal mandag var det prorektor for utdanning, Nina Waaler, som presenterte velferdsbarometeret. Hun sier at prosjektet Velferdsbarometeret også vil ha betydning for studentene.

- Prosjektet er et godt eksempel på hvordan tverrfaglig forskning kan skape en dypere innsikt som samfunnet og politikere trenger.  Det viser også hvordan HiOA med sin bredde av fakulteter og sentre bidrar til utvikling av velferdssamfunnet.  Ikke minst har prosjekter som dette betydning for utdanningene våre, fordi studentene skal inn i et arbeidsliv som krever en tverrfaglig tilnærming, sier Nina Waaler til Khrono.

Powered by Labrador CMS