Skal du som fysioterapeut med kommunal driftsavtale på planleggingsmøter om samarbeid med kommunen, skal du fra nyttår få godtgjørelse.

Avtalefysioterapeuter får møtegodtgjørelse

Fysioterapeuter med kommunal driftsavtale skal nå få betalt når de deltar i administrative møter med kommunen, ifølge ny rammeavtale ASA 4313.

Publisert

Fredag kom Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) til enighet med KS i forhandlingene om ASA 4313 for fysioterapeuter som har driftsavtale med kommunen. Endringene skjer fra 1. januar 2019.

I den nye rammeavtalen skal fysioterapeutene få godtgjørelse når de for eksempel deltar på planleggingsmøter om samarbeid med kommunen, kommunesammenslåinger eller andre forhold.

Ville oppjustere deltidsavtaler

NFF prøvde å få gjennom at deltidsavtaler skulle bli oppjustert til reelt praksisomfang. Det fikk de ikke gjennomslag for.

– Vi skulle gjerne ha kommet ut av det med en sterkere forpliktelse for kommunene til å oppjustere deltidsavtaler. Men vi har blitt enige om at det skal være samsvar mellom størrelsen på driftsavtalen og forventet praksisomfang, sier Lars Håvard Høgvoll til fysio.no. Han ledet NFFs forhandlingsdelegasjon.

– Dersom kommunen legger til grunn i sine planer at fysioterapeut med deltidsavtale faktisk jobber fullt, skal også driftstilskuddet justeres deretter.

Regler rundt flytting

En utfordring som ble diskutert med KS, var hjemmelshavere som søker flytting straks de har fått tildelt en hjemmel ved instituttet. Mange institutter synes at denne uforutsigbarheten gjør det vanskeligere å gjøre investeringer og ta opp lån. I forhandlingene ble det enighet om at kommunen ikke bare behøver å ta hensyn til geografi i slike situasjoner, de kan også ta bredere hensyn til den kommunale helsetjenesten, slik som mulig forvitring av etablerte institutt.

Det ble også enighet om å anbefale retningslinjer som begrenser leieprisen når hjemmelshaver skal leie ut sin praksis. Se mer om den nye rammeavtalen på NFFs sider:

https://fysio.no/Forbundsforsiden/Aktuelt/Nyheter/Bedre-balanse-i-ny-rammeavtale-for-avtalefysioterapeuter

Powered by Labrador CMS