Gerty Lund og Per Olav Moberg Peersen

Norsk Fysioterapeutforbund ba om å gjenoppta takstforhandlinger – fikk nei

Helse- og omsorgsdepartementet har sagt nei til å gjenoppta takstforhandlingene, etter at Norsk Fysioterapeutforbund ba om nye forhandlinger på grunn av økte strømkostnader for avtalefysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

I et brev til Norsk Fysioterapeutforbund peker departementet på at regjeringen har innført strømstøtte for næringsdrivende, hvor bedrifter med minst tre prosent strømintensitet kan søke om tilskudd til å betale strømregningen og investere i energitiltak.

Krav: 0,- i utbytte og energikartlegging

Det er også et krav om at bedrifter som søker om strømstøtte ikke kan ta ut utbytte. Bedrifter som gjennomfører energikartlegging, vil kunne få dekket inntil 25 prosent av strømprisen over 70 øre for månedene oktober og november 2022. Dette skriver NFF i en pressemelding.

NFF: - Beklagelig

- Det er beklagelig at Helse- og omsorgsdepartementet har sagt nei til å gjenoppta takstforhandlingene. En rekke av våre avtalefysioterapeuter har fått markante økte strømutgifter. Det hadde vært rett og rimelig at dette ble kompensert. Strømstøtteordningen for bedrifter er ikke god nok for avtalefysioterapeutene, sier forbundsleder Gerty Lund i pressemeldingen, og for støtte av leder for Næringspolitisk råd i organisasjonen – Per Olav Moberg Peersen.

Les mer om saken på NFFs nettsider.

Powered by Labrador CMS