Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Trening ga resultater på Giske ungdomsskole

På to uker har elevene i niende trinn på Giske ungdomsskole vært i aktivitet i over 3.000 timer, fordelt på 2.200 aktiviteter.

Publisert

Som første skole i landet har elevene deltatt i et prosjekt med mål om å få opp den fysiske aktiviteten og gi ungdommene en sunnere og friskere livsstil. Klassen som i løpet av to uker kunne loggføre flest treningstimer, vant mer trening - en tur til Sørmarka arena. Dette skriver Stavanger Aftenblad.

Motivasjon

14-åringene Jonas Finjord og Mari Bråstein Støve er aktive fotballspillere. De trener fem ganger i uka. Ikke alle klassekameratene er like aktive som dem.

- Prosjektet har ført til at vi har trent hver dag. Men det beste med opplegget er at de i klassen som normalt ikke trener, har blitt motivert til å være med, sier Mari Bråstein Støve til avisen.

Hver dag

Niendeklassingene på Giske ungdomsskole har bare to timer gym i uka. I tillegg har elevene mulighet til å ha fysisk aktivitet og friluftsliv som valgfag. Mens prosjektet stod på, startet alle på niendetrinnet dagene med et kvarters intensiv trening i skolegården.

- Vi er ofte litt trøtte om morgenen, men treningen fikk oss i gang. Effekten var at jeg ble mer konsentrert når jeg etterpå kom i klasserommet, sier Jonas Finfjord.

Anne Rusdal, kontaktlærer og prosjektleder, merket også tydelig forbedring i elevenes konsentrasjon i perioden med morgentrening.

Fremtiden

- Fokuset på trening gjorde at vi fikk et enda bedre samhold i klassen. Jeg merker nå, tre uker etter at prosjektet er over, at konsentrasjonen ikke er fullt så god som da vi startet dagene med bevegelse. Derfor skulle jeg gjerne sett at vi kunne fortsette med dette videre, sier hun.

Nå er utfordringen å holde seg i bevegelse - uten at aktiviteten blir loggført.

- Jeg tror dette opplegget inspirerte de som vanligvis ikke trener så mye til å fortsette. Vi som trener mye, kan dessuten bli litt flinkere til å be dem med oss på fotballtrening eller andre aktiviteter, foreslår Mari Bråstein Støve.

Les mer i Stavanger Aftenblad

Powered by Labrador CMS