Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Kai Hovden

Avslutter regionale koronatiltak i Oslo og Viken

Regjeringen har besluttet å avslutte de regionale korona-tiltakene for kommunene i Oslo og Viken som kom etter utbrudd av den engelske virusvarianten.

Publisert

Beslutningen er tatt i samråd med kommunene, skriver helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

- Situasjonen i Oslo, Nordre Follo, Halden og de omkringliggende kommunene er nå så oversiktlig at regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene. Nå er det kommunene selv som må vurdere hvilke tiltak de vil ha utover nasjonale råd og bestemmelser, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

I følge pressemeldingen har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet hatt dialog med de berørte kommunene. I sitt råd anbefaler de at regjeringen avslutter de regionale tiltakene, og at kommunene i stedet kan innføre lokale tiltak i henhold til smittesituasjonen.

De regionale tiltakene gjelder til og med 17. februar. Fredrikstad og Hvaler har bedt om at tiltakene som gjelder dem forlenges til og med 18. februar. Det for å kunne ha nok tid til å vurdere egne tiltak.

- Kommunene vil de neste dagene avgjøre hva som blir tiltakene lokalt. Det er viktig at befolkningen følger med på hva som blir resultatet av dette. Det er ikke nødvendigvis slik at opphøringen av regionale tiltak betyr at det kommer lettelser i kommunen du bor i, sier Høie.

Mer om regionale tiltaksnivå

Regjeringen kan beslutte hvilke tiltak som skal iverksettes i en kommune og omkringliggende kommuner når det er avgjørende å få satt i verk tiltak raskt og koordinert for å motvirke smittespredning.

Hvilket tiltaksnivå som velges for kommunene er avhengig av alvorligheten i smitteutbruddet. Det er fire tiltaksnivå som kan benyttes.

Powered by Labrador CMS