Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Flere vaksiner til sykehusene

Norske sykehus får 34 000 ne vaksinedoser de neste to ukene. Dette er 24 000 flere doser enn tidligere planlagt. Helse Sør-Øst og Helse Nord vil bli prioritert, melder Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

– Vi er avhengige av å ha en helsetjeneste som fungerer. Flere vaksinedoser til sykehusene øker beredskapen i helsetjenesten. Slik sikrer vi at vi har medarbeidere til å håndtere pandemien, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i følge en pressemelding fra departementet.

De ekstra dosene vil bidra til at ansatte som jobber pasientnært ikke er i isolasjon eller karantene ved stor belastning på sykehusene.

– Helse Nord vil bli hardt rammet hvis noen få blir smittet eller havner i karantene. De har mindre å gå på fordi det er mindre sykehus med færre som har de samme funksjonene. Det betyr at Helse Nord er veldig sårbare. Helse Sør-Øst blir prioritert som følge av den alvorlige situasjonen i Oslo og Viken, sier Høie.

Beregninger fra FHI viser at det allerede er satt 71 000 doser til ansatte med pasientnært arbeid i spesialisthelsetjenesten.

Powered by Labrador CMS