Helse- og omsorgsdepartementet mener det er trygt for pasienter å oppsøke fysioterapeuter.

Departementet henviser til videokonsultasjoner og bransjestandarder

Helse- og omsorgsdepartementet oppfordrer fysioterapeuter til å bruke videokonsultasjoner, samt trygge pasientene med at de har gode standarder for smittevern, for å få flere tilbake i fysioterapiklinikkene.

Publisert Sist oppdatert

Fysioterapeut og spesialist i idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin og manuellterapi, Tord Moen forteller at en rekke av hans kroniske pasienter aldri har kommet tilbake til behandling, etter at myndighetene stengte fysioterapiklinikkene i mars.

Les saken her

Fysioterapeut og spesialist i manuellterapi, Britt Strømme, forteller at hun kun klarer å behandle 10 pasienter hver dag, mot 15 tidligere på grunn av koronareglene.

Les saken her

- Noe av det vi var mest bekymret for i mars, da vi måtte stenge ned i en periode, var at sårbare pasienter ville få et svekket helsetilbud. Det er grunnen til at vi raskt sørget for at fysioterapeuter og andre aktører kunne ta i bruk videokonsultasjoner med egne takster, sier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) i Helse- og omsorgsdepartementet.

Hun understreker at det er trygt å oppsøkte helsetjenesten og fysioterapeut, blant annet fordi det er utarbeidet en bransjestandard som fysioterapitjenesten forholder seg til.

- Vi har innført strenge smittevernstiltak som skal forhindre smitte. Jeg vil oppfordre alle som trenger behandling til å fortsette med det. Er man i tvil, kan man ta kontakt med fysioterapeuten på forhånd, sier Jahrmann Bjerke.

Hun har også forståelse for at smitteverntiltakene skaper utfordringer, men presiserer at smittevern må tas på alvor slik at det blir trygt både for pasientene og den som behandler.

- Mitt inntrykk er at fysioterapeuter er veldig flinke til å følge nasjonale anbefalinger fra helsemyndighetene. Fra 1. november har vi forlenget videotakstene frem til 1. juli 2021. Det gir fysioterapeuten mulighet til å ha kontakt med og følge opp pasienter på video. Dette er et viktig og nyttig verktøy for mange, sier Jahrmann Bjerke.

Powered by Labrador CMS