Karianne Bruun Haugen

Oslo: Enkelte avtalefysioterapeuter prioriteres i vaksinekøen

Oslo kommune snur delvis om vaksinering av avtalefysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

I dag fikk Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) svar på sin andre bekymringsmelding angående vaksinering av fysioterapeuter som jobber som avtalefysioterapeuter i kommunen.

Tidligere har svaret vært at disse ikke er prioritert helsepersonell. Nå snur kommunen delvis, og vil prioritere enkelte avtalefysioterapeuter i Oslo.

-Dette er vi svært glade for, og dialogen med kommunen har hele tiden vært konstruktiv og god. Nå kan vi beskytte både pasienter, tjenesten og terapeutene, sier NFFs regionleder i Oslo-området, Karianne Bruun Haugen.

Kun kritisk personell

I eposten fra Oslo kommune til NFF er det presisert hvilke kriterier som skal ligge til grunn for prioriteringen:

"Dersom avtalefysioterapeutene er en del av det akutte tilbudet (eksempelvis hjemmetjenestetilbudet eller andre tjenester hvor pasienten er helt avhengig av tilbudet med hyppige intervaller), kan de etter individuell vurdering prioriteres for vaksine for kritisk helsepersonell. Dersom avtalefysioterapeutene er kritisk vanskelig å erstatte, og de fyller viktige funksjoner som ikke kan reduseres uten at det vil ha betydelige konsekvenser for liv og helse jmf. FHI sitt kriterium, er det bydelen/helseetaten som vurderer om den aktuelle avtalefysioterapeuten tilfredsstiller kravene for å vurderes som kritisk helsepersonell eller ikke."

Powered by Labrador CMS