Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Svømming mot diabetes

Intensiv svømmetrening i fire måneder kan forebygge diabetes type 2, ifølge en dansk studie. Deltakerne i studien ble mer følsomme for insulin.

Publisert Sist oppdatert

Dette er gode nyheter for de som allerede har sykdommen, men også for alle som er i ferd med å utvikle type 2-diabetes, skriver videnskab.dk. 

Hardt og kort

62 middelaldrende kvinner med lett forhøyet blodtrykk ble bedt om å gjennomføre høyintensiv svømmetrening i korte intervaller over femten uker.

Kvinnene, som trente tre ganger per uke, gjennomførte seks til ti runder med crawl – hver runde på 30 sekunder. Deretter fikk de hvile i to minutter før de gjennomførte økten på nytt.

Resultatet viste at den intensive treningen gjorde kvinnene mer følsomme for insulin. 

Livsstilssykdommer

Studien er publisert i European Journal of Applied Physiology. Forskerne konkluderte med at intensiv svømmetrening kan forebygge livsstilssykdommer som type 2-diabetes.

- Det var 22 prosent forbedring i insulinfølsomheten etter trening med høy intensitet, mens det ikke var noen endring i følsomheten i gruppen som svømte rolig. Det hadde vi ikke regnet med, sier Nikolai B. Nordsborg, professor i fysiologi ved Københavns Universitet.

Powered by Labrador CMS