(Skjermdump fra WCPTs kongressnettside)

Diskuterer flyktningers helse på verdenskongressen

Rehabilitering, flyktningers helse og digitalisering er blant temaene når WCPTs verdenskongress åpner i Geneve i Sveits 10. mai.

Verdenskongressen arrangeres av verdens fysioterapiforbund World Confederation for Physical Therapy (WCPT) og varer i fire dager, fra fredag 10. mai til mandag 13. mai. I 2017 kom det i gjennomsnitt 50.000 asylsøkere til EU hver måned. Mange har diabetes, artritt, fysiske skader og infeksjoner i luftveiene. I en av sesjonene ses det på hvordan disse er fulgt opp med fysioterapi. En annen av sesjonene ser på temaet som også Fysioterapeuten har satt søkelyset på nylig, på overbehandling. Temaene framtidens telemedisin og digitalisering innen fysioterapi er også på programmet.

Mange norske på scenen

Av de som skal si noe på kongressen og som er tilknyttet norske sykehus, universiteter og/eller høyskoler, finner vi hele 34 navn, ifølge WCPTs lister. Blant dem er Jorunn Helbostad, Siv Mørkved, Tobba Sudmann, Nina Rydland Olsen, Kari Bø og Fred Hatlebrekke.

Forbundsleder Fred Hatlebrekke i Norsk Fysioterapeutforbund skal snakke om erfaringer med direkte tilgang til fysioterapi i Norge.

11 av sesjonene vil bli streamet, og kan ses her.

Deltakertallet opp igjen

Fra arrangøren får vi opplyst at det er 4300 påmeldte til kongressen i Geneve i Sveits. I Singapore i 2015 deltok 3500, mens til 2017-kongressen i Cape Town kom det 2000 deltakere. Før 2015 ble kongressen bare arrangert hvert fjerde år. Noen har lurt på om det er for ofte å ha kongressen hvert andre år. Sverige har nå foreslått å gå tilbake til gammel ordning med hvert fjerde år.

Les mer om kongressen på WCPTs nettsider.

Powered by Labrador CMS