Setter ned egenandelstaket

Frp og regjeringen er enige om å sette ned frikortgrensen med drøyt 700 kroner i forhold til forslaget om et felles egenandelstak 1 og 2 på 3183 kroner, skriver Aftenposten.

Publisert

Frp gikk inn i budsjettforhandlingene med krav om at regjeringens forslag til ny frikortordning ble endret. Aftenposten skriver at Frp har fått gjennomslag.

Avisen skriver at kilder i ett av de fire partiene som forhandler, bekrefter at det nye felles taket blir på nivå med dagens egenandelstak 1, som er på 2460 kroner i 2020. Det medfører en frikortordning som koster rundt en milliard kroner mer enn regjeringens forslag.

Samtidig får alle som har hatt mange egenandeler under dagens tak, en solid gevinst.

Frp gikk inn i forhandlingene med krav om at regjeringens kutt på 332 millioner kroner ved å slå sammen de to takene for egenandel i frikortordningen for helsetjenester, blir reversert.

Forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund støttet forslaget om å slå sammen de to egeandelstakene, men ønsket også lavere tak.

Med regjeringen opprinnelige forslag om å slå sammen egenandelstak 1 og 2 til et felles tak på 3183 kroner, ville pasienter som i dag har utgifter som når opp til taket i begge ordningene, fått en besparelse på 1453 kroner. Personer som når taket i bare den første ordningen, ville måttet betale 723 kroner mer.

Powered by Labrador CMS