Unio i streik:

NTNU Trondheim, campus Tunga.

Frykter at eksamen må utsettes til høsten

Som en konsekvens av at NFF er i streik, må studentene som går første året på fysioterapi ved NTNU i Trondheim trolig vente til høsten før de kan ta eksamen.

Publisert Sist oppdatert

Også for fysioterapistudentene på tredjeåret brenner det et blått lys for den muntlige gruppe-eksamenen som etter planen skal avholdes 5. juni.

Førsteårsstudent Julie Kynø forteller til Universitetsavisa at klassen hennes skulle gått i gang med muntlig-praktisk eksamen i funksjonell anatomi tirsdag denne uka, men fikk beskjed om at den i alle fall utsettes til neste uke. Det er siste mulighet dette semesteret. Skjer det ikke da, blir det eksamensavvikling i august.

Kynå er redd for at dette kan få konsekvenser for oppstart på neste studieår. Progresjonskravet er at du må ha fullført og bestått alle eksamener for å komme videre.

- Med eksamen i august blir ikke konten før i oktober eller november. Uansett hvordan det går, får vi ikke sensuren før etter studiestart, sier hun.

Jorunn Hellbostad er instituttleder ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, NTNU. Hun sier til Fysioterapeuten at det foreløpig er vanskelig å se hvilke konsekvenser streiken vil få for studentene.

- Men hvis studentene på grunn av streiken står uten eksamensresultater ved studiestart til høsten, eller mangler avgangseksamen før turnustjeneste, vil vi se på om det er mulig å løse dette og eventuelt på hvilken måte, sier hun.

Støtter streiken

Andre året på fysioterapi skal etter planen ikke ha eksamen før om to uker. Likevel er det en gjeng med litt småstressa studenter som ikke vet om de skal pugge eller ta ferie.

- Vi håper, men har ennå ikke fått nøyaktige datoer for en eventuell eksamen. Ikke har vi noen å spørre heller, for de som ordner med dette er i streik, sier leder for studentforeningen FYSIO Trondheim, Linn Bjørklund.

Hun forteller at skoleavslutningen til tredjeklasse heller ikke gikk helt som planlagt.

- Den skulle gått av stabelen i går, men kun to av lærerne kunne komme. Resten var tatt ut i streik, sier hun.

- Har du inntrykk av at fysioterapistudentene støtter streiken, til tross for ulempene den medfører for dere nå rett før sommerferien?

- Ja, så absolutt. Ingen er sure på selve streiken, det er uvissheten om hva som skjer og når det eventuelt vil skje, som er frustrerende. Dessuten fikk vi tilsendt god og oppklarende informasjon fra Norsk Fysioterapeutforbund nå i morges om hvorfor NFF er i streik, og hvordan disse spørsmålene vil påvirke oss som er fremtidens fysioterapeuter, sier Bjørklund.

Powered by Labrador CMS