Studiested Elverum / Terningen Arena sett fra luften.

Statsbudsjettet: Midler til etablering av fysioterapiutdanning i Elverum

I regjeringens forslag til statsbudsjett ligger det inne midler til etablering av ny fysioterapiutdanning ved Høgskolen i Innlandet, nærmere bestemt i Elverum.

Publisert Sist oppdatert

"Forslaget omfattar òg midlar til 20 studieplassar til etablering av fysioterapiutdanning i Elverum ved Høgskolen i Innlandet."

Teksten er hentet fra regjeringens forslag til statsbudsjett. Dette skjer etter at Kunnskapsdepartementet før sommeren fikk i oppdrag fra regjeringen å starte et arbeid med mål om å opprette dette studietilbudet. 

Behov for økt kapasitet

Dette svarte Kunnskapsdepartementet på Fysioterapeutens henvendelse om nytt studietilbud før sommeren: 

– Regjeringen vurderer behov for økt utdanningskapasitet i fysioterapeututdanningen i de årlige budsjettprosessene. Vurderingen sees opp mot behov for økt utdanningskapasitet i andre utdanninger og hvordan samlet ressursbruk best kan bidra til å dekke samfunnets kompetansebehov.

– Klokt og spennende

Gerty Lund, forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund, var positiv til forslaget i en kommentar til fysio.no i juni

– Det er en klok og spennende avgjørelse å legge en ny fysioterapiutdanning i tilknytning til et sterkt ortopedi- og rehabiliteringsopprustet sykehus.

Hun sa også:

– Det viser at regjeringen har forstått at fysioterapeuter er helt sentrale innen rehabilitering, og at praksisnær utdanning også er viktig innen fysioterapi. 

Samtidig pekte hun på behovet for å ruste opp rehabiliteringstilbudet og styrke samhandlingen på området.

Les flere kommentarer her. 

Skepsis

Fysioterapeutene og professorkollegaene ved Universitetet i Oslo, Anne Marit Mengshoel og Hilde Stendal Robinson, uttrykte skepsis til forslaget (se egen sak). De mener blant annet at det mangler et relevant forskningsmiljø i Elverum. 

Også lederen av Nyutdannede fysioterapeuter (NUF) i NFF, Snorre Hjartnes, uttrykte skepsis til forslaget, og pekte i sommer på et allerede mettet arbeidsmarked for fysioterapeuter.  

Powered by Labrador CMS