Protester fra blant annet finske fysioterapeuter mot regjeringsplaner.

Finske fysioterapeuter protesterer mot regjeringsplaner. Legger ned arbeidet i to timer

Den 6 februar går fysioterapeuter i Finland ut i en to timer lang streik. Sammen med flere andre yrkesgrupper i landet protesterer de mot sin regjerings planer om å begrense streikeretten og minske fagforeningers innflytelse.

Publisert Sist oppdatert

Flere finske fagforeninger har siden i høst organisert ulike protester i form av streiker og demonstrasjoner mot den finske regjeringens planer om å forverre både arbeidstageres rettigheter og sosiale velferdsordninger. Det handler blant annet om å begrense streikeretten, legge på bøter for organisasjoner som deltar i ulovlige streiker og innføre personlige bøter for de som deltar i disse. Dette melder fysioterapi.se.

Mister innflytelse

Regjeringen vil også at det skal være opp til hver enkelt arbeidsplass å velge hvem som skal forhandle med arbeidsgiver. Her mener mange at de ulike fagforeninger dermed vil miste innflytelse.

Foreningene protesterer også mot regjeringens nedskjæringer i Finlands sosiale velferdsordninger.

Stopper opp i to timer

Streikene og protestene kommer ifølge Hufvudstadsbladet til å trappes opp i starten av februar. Avisen skriver at landet kommer til å «stoppe opp» et par dager når ansatte innen blant annet barnevern, kollektivtransport, renhold, dagligvare og hotell legger ned arbeidet. Den 6 februar kommer i tillegg hovedorganisasjonen Akava på banen. De tar ut blant annet leger, fysioterapeuter, logopeder, psykologer, agronomer, ingeniører og sosialarbeidere i en to timer lang streik.

Powered by Labrador CMS