Oppsigelser i FHI

Nå kutter Folkehelseinstituttet

Fristen for å søke om sluttpakker har gått ut. Direktøren anslår at 100 ansatte må gå.

Publisert Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet (FHI) må kutte 100 millioner kroner inneværende år etter revidert statsbudsjett. Neste år blir det enda verre - med et kutt på 300 millioner kroner.

Tilbud om sluttpakker

Forrige uke ble det kjent at FHI tilbyr sluttpakker til alle ansatte på grunn av kuttene. Direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, sier til VG at hun ikke har oversikt over hvor mange som har takket ja til sluttpakker, men at hun anslår at de må gå til oppsigelse av ca. 100 årsverk.

– Det er høy risiko for at det kan skje noe i 2023 som vi ikke vil være i stand til å håndtere, sa hun til VG forrige uke.

Til avisen FriFagbevegelse slo hun alarm og sa at det var «ekstremt høy risiko for at vi ikke klarer jobben vi er satt til å gjøre».

Covid-bevilgningene fases ut

– Folkehelseinstituttet har levert formidabelt gjennom pandemien. De har fått økt sine bevilgninger ekstraordinært. Det har vært midlertidige bevilgninger fordi vi har håndtert en pandemi i to år, sier Ingvild Kjerkol (Ap) til VG.

– Budsjettet for 2023 reflekterer også at tilleggsbevilgninger tilknyttet covid-pandemien fases ut. Det har jeg forståelse for at oppleves som krevende, uttalte Ingvild Kjerkhol til avisen.

Ifølge VG vil FHI etter kuttene ha samme økonomiske ressurser som før pandemien i 2019.

Powered by Labrador CMS