NFF avlyser alle møter og kurs ut april

Ut april blir alle fysiske møter og kurs i regi av Norsk Fysioterapeutforbund avlyst eller utsatt på grunn av situasjonen med koronaviruset, vedtok forbundsstyret onsdag.

Publisert Sist oppdatert

-Forbundsstyret vil fortløpende vurdere om vi skal utvide perioden videre, sier forbundsleder Gerty Lund.

Lund understreker at de møtene som må eller bør gjennomføres må avholdes som elektroniske møter. NFF kommer snart med informasjon om rutiner for å kunne gjennomføre årsmøter elektronisk.

Forbundsstyret har avtalt nytt møte kommende mandag for å vurdere situasjonen videre.

Må følge rammer

Lund forteller at det er kommet en del spørsmål til NFF fra fysioterapeuter om hvordan de skal håndtere og organisere ting på grunn av situasjonen rundt koronaviruset.

-Fysioterapeuter må følge de retningslinjene som Helsedirektoratet og arbeidsgiver setter. NFF er ikke i en situasjon hvor vi kan gi denne typen råd. Dette er juridisk sett en sak mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Alle fysioterapeuter som er ansatt, må følge det ledelsen lokalt bestemmer. Er du selvstendig næringsdrivende fysioterapeut, må du sjekke med kommuneoverlegen. Vi regner med at det kan være ulike råd som gis, siden noen kommuner per nå ikke har noen kjente tilfeller av koronasmitte, sier hun.

Har spørsmål og svar-side

Forbundslederen viser ellers til at NFF har laget en «spørsmål og svar»-side som finnes HER. Der svares det blant annet på spørsmål som ansatte fysioterapeuter kan ha, som «Har jeg rett på sykepenger i karantenetid ved mistanke om smitte?» og «Kan arbeidsgiver endre allerede oppsatt ferie med begrunnelse i koronaviruset?» Det er også svar på spørsmål fra selvstendig næringsdrivende fysioterapeuter, som «Jeg er selvstendig næringsdrivende med egen virksomhet. Har jeg rett på sykepenger dersom jeg blir ilagt karantene?» og «Jeg behandler mange pasienter i høyrisikogruppe. Hvordan skal jeg forholde meg til det?».

Powered by Labrador CMS