Forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

Enighet i lønnsoppgjørene for Oslo kommune og staten

I Oslo kommune får fysioterapeutene et generelt tillegg på 0,9 prosent, mens de i staten får 0,44 prosent. -Resultatet i staten speiler det som var oppnåelig i årets økonomiske situasjon, sier forbundslederen.

Publisert Sist oppdatert

Lønnsoppgjørene for både Oslo kommune og staten havnet hos Riksmekleren. Natt til torsdag ble det enighet i begge oppgjørene.

I Oslo kommune får alle et generelt tillegg på 0,9 prosent, minimum 4.400 kroner, med virkning fra 1. mai. Det gir en økonomisk ramme på 1,7 prosent, som er det samme som i kommunesektoren. Men siden det er lavere overheng i Oslo, gir dette mer i kroner og øre, understreker Unio. Et overheng er en «restverdi» av et tidligere lønnstillegg på den andre siden av årsskiftet.

-Får reallønnsvekst

Forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) sier at NFF er fornøyd med at fysioterapeutene også i år får en reallønnsvekst i Oslo kommune.

-Høy kompetanse er viktig for NFFs medlemmer, og det er derfor bra at det har kommet tydelige føringer for at arbeidsgiver dekker lønn ved utdanningspermisjon. I tillegg er det viktig at virksomhetene nå oppfordres til bruk av spesifikke profesjonskoder, og at generelle stillingskoder erstattes av fagspesifikke for å synliggjøre fagkompetansen til fysioterapeutene, sier hun.

I denne forhandlingen fikk Unio også gehør for at pensjon blir tariffestet, med forhandlings- og streikerett.

-Det var det som var oppnåelig

I staten får fysioterapeuter et generelt, sentralt tillegg på 0,44 prosent, som gjelder fra 1. oktober. Overhenget fra 2019 er beregnet til 1,2 prosent i staten. Det settes ikke av sentrale midler til lokale lønnsforhandlinger i år. Ansatte i lønnstrinn 47-63 får et tillegg på 0,54 prosent, melder Unio. Lund sier at årets forhandlinger har vært krevende, men at hun er fornøyd med at meklingen har ført frem.

-Resultatet i statsoppgjøret har en økonomisk ramme som frontfaget, og profilen er gunstig for våre medlemmer. Dette er ikke et godt oppgjør, men med tanke på omstendighetene og utgangspunktet for mekling, har vi absolutt innkassert noen seiere. Resultatet speiler det som var oppnåelig i årets økonomiske situasjon, sier hun.

Powered by Labrador CMS