Målet er at tiden sykehjemsbeboere sitter stille skal reduseres. Foto: colourbox.com

Beboere på sykehjem skal trene

Det er anbefalingen fra en internasjonal gruppe forskere som har publisert en rapport med konkrete anbefalinger om fysisk aktivitet og trening i sykehjem.

Publisert Sist oppdatert

Individuelle treningsprogram, to treningsøkter i uken og aktivitetsavbrekk på to til fem minutter i hverdagen. Det er anbefalingen fra forskergruppen, ifølge fysio.dk.

Rapporten er utarbeidet på oppdrag fra The International Association of Gerontology and Geriatrics, og anbefalingene er publisert i Journal of American Medical Directors Association.

Daglig aktivitet

Målet er at eldre på sykehjem skal være mer aktive, og at tiden sykehjemsbeboere sitter stille skal reduseres. Det er her de daglige aktivitetsøktene kommer inn. De eldre skal oppfordres til å forflytte seg på egenhånd, hvis det er mulig.

Det bør også tilbys veiledet aktivitet med fysio- eller ergoterapeut, mener forskergruppen.

Forbedring av ADL

Ideelt sett skal alle som har behov for hjelp til ADL (Activity of Daily Life) få sitt eget personlige treningsprogram, med øvelser for styrke, kondisjon, balanse, koordinasjon og smidighet. Treningsprogrammet skal vare i mellom 35 og 40 minutter, og gjennomføres to ganger per uke.

Det anbefales moderat intensitet, og kondisjonstreningen skal tilpasses de eldre.

Rapporten gjennomgår også eksisterende evidens knyttet til trening av eldre på sykehjem, også for beboere med demens.

Rapporten finner du her.

Powered by Labrador CMS