Kari Bø ble tildelt æresmedlemskap av Hovedårsmøtet i NFF torsdag, Til venstre NFFs forbundsleder Fred Hatlebrekke.
Kari Bø ble tildelt æresmedlemskap av Hovedårsmøtet i NFF torsdag, Til venstre NFFs forbundsleder Fred Hatlebrekke.

Kari Bø hedret med æresmedlemskap i NFF

Professor Kari Bø fikk stående applaus da hun torsdag ble æresmedlem i NFF. -Hun er en av våre mest fremtredende fysioterapeuter, sa NFFs forbundsleder til stående applaus fra Hovedlandsmøtet.

Publisert Sist oppdatert

Kari Bø er professor ved Norges idrettshøgskole. Hun har forsket i en årrekke på bekkenbunnsproblematikk og trening, og behandling av inkontinens, og foreleser jevnlig internasjonalt om temaet. Bø har mottatt flere internasjonale priser for sitt arbeid.

-Jeg er veldig beæret og ydmyk, nesten ordløs. Det er noe med å bli verdsatt av sine egne og at de ser jobben jeg har gjort og arbeidsfeltet mitt, sier Kari Bø.

Viktige verv

NFF-leder Fred Hatlebrekke fortalte til Hovedlandsmøtet at professoren har vært visepresident i den internasjonale kvinnehelsegruppen i World Confederation of Physical Therapy (WCPT). Hun var visepresident i Nasjonalt fagråd for fysisk aktivitet i åtte år, der hun ga direkte råd til helseministeren om fysisk aktivitet, trening og helse.

Bø har også hatt verv i NFF, i Faggruppen for idrettsfysioterapi fra 2003–2007.

Fikk WCPT-pris

For fire år siden ble Kari Bø tildelt Mildred Elson-prisen av WCPT for sitt bidrag til den internasjonale fysioterapiforskningen. En av Bøs studier ble i 2014 kåret til en av verdens 15 mest innflytelsesrike vitenskapelige artikler innenfor fysioterapi.

Powered by Labrador CMS