Fornøyde arrangører. Styret i NFFs region Osloområdet utenfor et fullsatt auditorium ved Ullevål sykehus: F.v: Camilla Sahlin Pettersen, Line Hagen, Jens Fredrik Aas (regionleder), Ragnhild Bech og Emilie Hellwege.

"Et helsevesen i endring" skapte stor interesse

Fredag arrangerte region Osloområdet i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) fagdag på Ullevål sykehus i et fullsatt auditorium. Tema: «fysioterapi i et helsevesen i endring». 

Publisert Sist oppdatert

Fra å være en regional fagdag med rundt femti deltakere ifjor har interessen denne gangen vært stor, og fagdagen ble raskt fulltegnet. Ifølge regionlederen for Osloområdet i NFF, Jens Fredrik Aas, var det nærmere 120 personer til stede i et fullsatt audiotorium ved Ullevål sykehus. Deltakerne kom ikke bare fra hans region, men fra store deler av Østlandet og også andre kanter av landet. 

Vi tok praten med Aas. For hva er det egentlig med endringer i helsevesenet som er så fengende akkurat nå? 

-Det er et godt spørsmål. Mange har jo hørt om at det skal skje endringer i helsevesenet i lang, lang tid. Men kanskje ikke merket så mye til det. Før nå. Mange opplever nå omorganiseringer, trang økonomi, bemanningsproblemer og kampen fra og med teknologi og kunstig intelligens – for å nevne noe. 

-Er du overrasket over interessen?

-Ja og nei. I fjor holdt vi en fagdag med et diagnosespesifikt tema. I år ønsket vi å nå bredere ut til mange fysioterapeuter. Målet er jo å engasjere flest mulig og i store deler av tjenesten med dette temaet. Det opplever jeg at vi har lykkes med. 

-Hva var målet med denne dagen?

-Målet var å løfte problematikken og diskusjonene. Få fysioterapeuter til å tenke, til å reflektere. Skape engasjementet som skal til «der ute». Dette er jo ikke noe vi skal sysle med bare på forbunds- eller politisk nivå. Dette er et tema som berører alle, og som alle bør engasjere seg i. 

-Hvilke svar fikk de fremmøtte?

Charlotte Schanke er fagutviklingsfysioterapeut, og snakket om fysioterapi i "fremtidens utadvendte sykehus".

-Jeg tror ikke det kom noen fasitsvar, som heller ikke var formålet. Men jeg håper det ble skapt et engasjement og en interesse som får mange fysioterapeuter til å delta i de prosessene og debattene som nå venter oss.

Dagen bestod blant annet av innlegg fra Elin Høyvik Kindingstad fra Helsedirektoratet, Ingvild Lilleheie i Helse Sør-Øst, Charlotte Schanke ved Oslo universitetssykehus, Hilde Katralen fra Helseetaten i Oslo kommune og avtalefysioterapeut i bydel Frogner i Oslo, Ellen Johansen.  

Powered by Labrador CMS