Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Treningssenter for funksjonshemmede åpnet på Aker

Treningslab Studio 99 åpnet i går offisielt dørene på Aker Helsearena.

Publisert Sist oppdatert

​Tilbud om tilrettelagt trening har lenge vært etterspurt fra enkeltbrukere og brukerorganisasjoner tilknyttet Sunnaas sykehus HF. Sykehuset har derfor utviklet en treningspoliklinikk på Aker helsearena som i sommer flyttet inn i totalrenoverte lokaler i det tidligere apoteket i bygg 99. 

Apoteket er gjort om til et moderne treningsstudio, med kondisjons- og styrketreningsapparater med smart-teknologi, en stor gruppetreningssal, moderne garderobefasiliteter og kaffekrok. 

Her blir det individuell trening med spesialist, trening i gruppe, videooverføring av gruppetrening og egentrening - alt i tilpassede lokaler og med innovativt utstyr for personer med funksjonsnedsettelser.

For alle

- Tilbudet på Studio 99 er tilrettelagt for alle, uansett alder og funksjonsnivå. Målet er at deltakerne skal få oppleve aktivitet, mestring og den helsebringende effekten av å være i fysisk aktivitet. Vi ønsker med dette å senke terskelen for trening for mennesker med funksjonsnedsettelse, sier leder Britt-Marie Rak til Sunnaas sykehus' nettsider. Hun gjør oppmerksom på at deltakerne trenger henvisning fra lege for å delta på treningsprogrammene på dagtid. 

Poliklinikk og treningssenter

Brukerne av poliklinikken og senteret vil være personer som vil gjenvinne fysisk, mental eller sosial funksjonsevne som er tapt på grunn av sykdom eller skade. Hovedgruppen er mennesker med ryggmargsskade, multitraume (med amputasjoner), nevrologi og hjerneskade (traumatisk hjerneskade og slag). På dagtid vil tverrfaglig helsepersonell tilknyttet poliklinikken på Sunnaas sykehus, bestående av fysioterapeut, idrettspedagog, koordinator, sykepleier og lege, drive treningen. Brukerorganisasjoner har tilgang til lokalene på kveldstid og i helgene.

Les mer på Sunnaas sykehus’ nettsider.

Powered by Labrador CMS