Høye poengkrav for å studere fysioterapi

Ved tre av de fire studiestedene som tilbyr fysioterapi ble det vanskeligere å komme inn i år. Høyest var poenggrensene i Tromsø, med 59,4 poeng på ordinær kvote.

Publisert Sist oppdatert

Det høye kravet i Tromsø til tross, det var likevel lavere enn i fjor. Da lå det på 61 poeng for ordinær kvote. På de andre studiestedene gikk kravene opp (se faktaboks).

Poenggrenser ved opptak til fysioterapistudiet høst 2020:

UiT Norges arktiske universitet, Tromsø: 59,4 poeng (61 poeng i fjor)

NTNU, Trondheim: 57,9 poeng (56,8 poeng i fjor)

OsloMet: 57,3 poeng (55,7 poeng i fjor)

Høgskulen på Vestlandet, Bergen: 56,3 poeng (55,5 i fjor)

(Kilde: Samordna opptak. Poenggrensene gjelder ordinær kvote)

Leder for studentorganisasjonen FYSIO Norge, Hanna Norheim, blir bedt om å kommentere poenggrensene.

-Det er positivt at mange søker på utdanningen, og at mange vil bli fysioterapeut. Det er ikke dermed sagt at de som har de beste karakterene, egner seg best. Jeg vet om flere som ville egnet seg godt, men som ikke har bra nok karakterer, sier Norheim.

Vanskelig å teste for egnethet

Enkelte kommende fysioterapeuter kan slite med samhandling, med å kommunisere bra med pasienter eller å gjøre gode vurderinger. Noen lever med rusproblemer eller midlertidige psykiske lidelser. Andre kan finne det vanskelig å omsette teori til praksis, og setter pasienten i fare.

For to år siden skrev Fysioterapeuten om utfordringene om utdanningsstedene skulle testet for egnethet ved opptak til studiet.

En lege og politiker i Bergen foreslår at søkere istedenfor å forbedre karakterene fra videregående skole, kan få relevant erfaring og se om yrket passer for dem først. Samtidig sanker de enda flere poeng til opptaket enn gjennom tideler på karakterer og alderspoeng. Les mer i egen nettsak om dette i morgen.

Powered by Labrador CMS