Fysioterapeut Joakim Moestue Halvorsen er en av pådriverne for kunnskapsdelingen fra Forsterket rehabilitering Aker. Nå får avdelingen 50.000 kroner å bruke på fagutvikling.
Fysioterapeut Joakim Moestue Halvorsen er en av pådriverne for kunnskapsdelingen fra Forsterket rehabilitering Aker. Nå får avdelingen 50.000 kroner å bruke på fagutvikling.

Fysioterapeuter hedret etter webinarsuksess: – Utrolig inspirerende

Interessen eksploderte da fysioterapeuter i Oslo gjorde internundervisning tilgjengelig for flere. Nå får de pris fra Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Fysioterapeuter ved avdelingen Forsterket rehabilitering Aker (FRA) i Oslo kommune er tildelt Opplærings- og utviklingsfondets opplæringspris for 2020.

Prisen mottar de for arbeidet med Facebook-gruppen «Fagutvikling for fysioterapeuter». Det startet med at fysioterapeutene ga annet helsepersonell i Oslo tilgang til internundervisningen på Teams. Så ballet det på seg.

79 gratis webinarer

Facebook-gruppen ble opprettet som distribusjonskanal for webinarene. I dag har gruppen 1500 medlemmer fra hele landet. Hovedvekten er fysioterapeuter, men også leger, ergoterapeuter, sykepleiere og helsefagarbeidere er med.

Siden april 2020 har fysioterapeutene arrangert 79 gratis webinarer, til tider med flere hundre deltakere fra både primær- og spesialisthelsetjenesten.

Hovedpådriver i gruppen er fysioterapeut Joakim Moestue Halvorsen. Han holder en stor andel av webinarene, men også de andre faste fysioterapeutene ved FRA har bidratt med faglige presentasjoner.

– Til enkelte temaer har vi også fått hentet inn kompetanse fra eksterne forelesere, som også deler av sin tid og kunnskap uten noen for økonomisk vederlag, forteller Halvorsen.

– Svært hyggelig

Han opplyser at webinarene er godkjent av både Norsk Fysioterapeutforbund (NFF), Privatpraktiserende fysioterapeuters forbund (PFF) og Norsk Sykepleierforbund (NSF) som tellende timer for å opprettholde spesialisttittel.

– Det har vært utrolig inspirerende å se det store engasjementet og høre de gode tilbakemeldingene fra deltakere underveis. Derfor er det også svært hyggelig at arbeidet vi nedlegger, har blitt sett av OU-fondet, og at de har valgt å beære oss med opplæringsprisen for 2020, sier Halvorsen.

Skryt fra varaordføreren

Prisen består av et bilde og en engangssum på 50.000 kroner som avdelingen kan bruke på fagutvikling.

Fysioterapeut Joakim Moestue Halvorsen med Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg.
Fysioterapeut Joakim Moestue Halvorsen med Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg.

Prisen ble delt ut i en høytidelig seremoni i Oslo rådhus onsdag 10. november. Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) var blant deltakerne.

– Dette handler om å utvikle tjenestetilbudet og kompetansen vi har i Oslo, og det er viktig for en så stor kommune, sier varaordføreren om prisvinnerne fra Forsterket rehabilitering Aker.

For ordens skyld: Joakim Moestue Halvorsen er tilknyttet Tidsskriftet Fysioterapeuten som en av to programledere for podkasten «Lateralt og medialt».

Powered by Labrador CMS