Mange ønsker time hos fysioterapeut rundt om i landet.
Mange ønsker time hos fysioterapeut rundt om i landet.

Lang ventetid på fysioterapi både i nord og sør

– Jeg står i kø og har fått beskjed om at jeg vil få time til våren, sier pasient.

Publisert

Både i Nord-Norge, Sørøst-Norge og på Vestlandet skriver lokalaviser om lang ventetid for å få time hos fysioterapeut. Berit Øen (54), som bor i Efteløt i Kongsberg kommune, har fått beskjed om at hun må vente mellom sju og ti måneder på å få behandling hos psykomotorisk fysioterapeut. Det skriver Laagendalsposten.

– Jeg står i kø og har fått beskjed om at jeg vil få time til våren, sier Øen til avisen.

Kvinnen forteller at hun har litt forskjellige plager, og at «det verker litt i både hode og kropp».

– Jeg kan ikke gå til vanlig fysioterapeut og tro at det hjelper. Både hjernen og kroppen må dras i samme retning, sier 54-åringen til Laagendalsposten.

Klager på lang ventetid

Behovet er likt andre steder i landet.

I Balsfjord kommune i Troms og Finnmark fylke har det kommet inn klage på fysioterapeuttjenesten i kommunen. I klagen fremkommer det at det er svært lang ventetid på disse tjenestene, skriver Nye Troms.

På Straume i Øygarden kommune i Vestland fylke kan ventetiden for personer med langvarige plager på grunn av underliggende sykdom være på åtte til tolv måneder, skrev lokalavisen Vestnytt for noen uker siden.

Svakt bedre dekning

Som Fysioterapeuten tidligere har meldt, fikk norske kommuner 22 flere fysioterapeutårsverk fra 2020 til 2021. Økningen på 0,43 prosent kom i fastlønnede årsverk. Dermed var det til sammen 5184,7 fysioterapeutårsverk i kommunene i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund uttalte at NFF jobber kontinuerlig for å styrke fysioterapi i kommunehelsetjenesten, slik at pasienter får det tilbudet de trenger, når de trenger det, uavhengig av hvor de bor.

Powered by Labrador CMS