Mork Rehabiliteringssenter

Mork Rehabiliteringssenter legges ned

Stortinget kommer ikke til å overstyre Helse Møre og Romsdals beslutning om nedleggelse av senteret. Tjenestene flyttes nå til Ålesund.

Publisert

Under et styremøte for Helse Møre og Romsdal (HMR) tidligere i år ble det vedtatt å flytte rehabiliteringstjenestene på Mork i Volda til Ålesund sjukehus.

Bedre utsikter etter ekstra midler

I etterkant av vedtaket har det blant annet vært diskusjoner om hvorvidt nedleggelsen bør utsettes på grunn av noe bedre økonomiske utsikter i det regionale helseforetaket enn først antatt – mye på grunn av en ekstra bevilling fra regjeringen. Administrerende direktør i helseforetaket, Heidi Nilsen, sa ifølge NRK at de endrede utsiktene ikke var nok til å opprettholde tilbudet ved Mork Rehabiliteringssenter.

Stortinget på banen

Fremskrittspartiet kom i april med et forslag om at Stortinget skulle overstyre Helse Møre og Romsdal – og sørge for at rehabiliteringssenteret på Mork ble opprettholdt. Forslaget fikk støtte fra Venstre, SV, KrF, Rødt og PasientFokus. Forslaget fikk derimot ikke flertall på Stortinget, da Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte imot.

Mork Rehabiliteringssenter, som er en del av den spesialiserte rehabiliteringstjenesten i HMR, legges dermed ned, og tjenestene flyttes nå til Ålesund sjukehus.

Les også:Powered by Labrador CMS