Roger Værnes er hovedtillitsvalgt for NFF i Trondheim kommune.

NFF-tillitsvalgt spent på innføring av omstridt journalsystem i Trondheim

Åtte fagforeninger sendte bekymringsmelding til kommuneledelsen om oppstart av Helseplattformen. NFF-tillitsvalgt er spent, men har tillit til at journalsystemet er godt nok når det lanseres.

Publisert

Journalsystemet for pasientopplysninger skulle opprinnelig tas i bruk 1. mai ved St. Olavs hospital og i Trondheim kommune, men milliardprosjektet har møtt motbør i innspurten, melder NRK.

– Vi er bekymret for pasientsikkerheten, og journalsystemet har store tekniske svakheter.

Det skrev hovedtillitsvalgte i Trondheim kommune og verneombudene i en felles bekymringsmelding til kommuneledelsen fredag.

Kommunen: – Forsvarlig

Helseplattformen

  • Helsetjenestene i dag bruker ulike journalsystemer som ikke kommuniserer.
  • Når helsetjenesten i Midt-Norge ruller ut Helseplattformen, blir de først i landet med en felles pasientjournal.
  • Trondheim kommune eier 40 prosent av selskapet Helseplattformen AS. Helse Midt-Norge eier resten.

Kilde: Trondheim kommune

Bekymringsmeldingen er sendt av Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, Norsk Sykepleierforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Utdanningsforbundet, Akademikerne og Delta.

To timer etter bekymringsmeldingen fra fagforeningene sendte kommuneledelsen ut en pressemelding hvor de kunngjorde ny oppstartsdato for Helseplattformen 7. mai, skriver Sykepleien.

Styret ved St. Olav har tidligere vedtatt å utsette innføringen til høsten, men Trondheim kommune holder fast på å ta den nye pasientjournalen i bruk 7. mai.

– Vi mener løsningen er forsvarlig og føler oss trygge på at Helseplattformen AS vil legge til rette for at vi kan gå på lufta alene, sier helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli i Trondheim kommune i en pressemelding.

Mandag hadde kommuneledelsen et møte med de tillitsvalgte.

Tillitsvalgt beroliget

Roger Værnes er hovedtillitsvalgt for NFF i Trondheim kommune. Han sier han ser frem til at det nye journalsystemet blir tatt i bruk.

– De gamle systemene har vært modne for utskiftning i lang tid, og det er veldig bra at vi får det på plass. En sånn løsning er bedre for samhandling og mer effektive og gode tjenester fremover. Når det gjelder bekymringsmeldingen som ble sendt ut før helgen, er formålet, slik jeg ser det, å peke på utfordringer som er meldt inn, og sikre at systemet fungerer når vi tar det i bruk. Så ble vi kalt inn til et møte med kommunens ledelse og sentrale personer i Helseplattformen mandag. Det var et godt møte hvor det ble svart ut en god del av det vi har pekt på. Jeg har tillit til at de tar tak i det gjenstående og sikrer at ting er på plass før vi starter opp, sier Værnes til Fysioterapeuten.

Han fortsetter:

– Jeg er spent, ja. Det tror jeg mange medarbeidere er, som skal ta det i bruk. Men jeg tror det kommer til å bli en kjempegod løsning, sier Værnes.

Trondheim kommune eier Helseplattformen AS sammen med Helse Midt-Norge. Prestisjeprosjektet har en prislapp på 3,8 milliarder kroner, ifølge NRK.

Powered by Labrador CMS