Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Podcast skaper debatt

Etter lenge å ha sittet på en ide om å lage podcast, lanserte i juni Fysioterapeuten sin første podcastepisode noensinne. Episoden, som redaksjonen kalte «pilotespisode», fikk umiddelbart høye lyttertall – og Fysioterapeuten har etter dette publisert ytterligere to episoder: "Myter og sannheter" og "Replikasjonskrisen".

Publisert Sist oppdatert

«Lateralt og medialt – en podcast om fysioterapi» er navnet på podcasten, som til nå har fenget miljøer innen nevrologisk fysioterapi litt ekstra. Ja, såpass mye at debatten har fortsatt med tilsvar i form av fagkronikkerwww.fysioterapeuten.no. Debatten så langt oppleves av redaksjonen i Fysioterapeuten som saklig - og ikke minst faglig.

Gode debatter styrker faget

Formål

Målet med podcasten er å skape en kultur der alle opplever å kunne fremme sine faglige synspunkter uten frykt for negative konsekvenser. Dette vil kunne være et bidrag til fagutvikling, i form av gode diskusjoner rundt ulike deler av faget fysioterapi.

Gode debatter er noe Fysioterapeuten ønsker seg i etterkant av podcastepisodene. Så langt er ønsket oppfylt.

Videre i denne podcasten skal Fysioterapeuten berøre mange fysioterapeutrelevante temaer. Temaer som skal få fysioterapeuter til å – forhåpentligvis – stoppe opp, og kanskje spørre seg spørsmål som; «hvorfor gjør jeg som jeg gjør? Hva består egentlig kunnskapen som ligger til grunn for de avgjørelsene jeg tar i min kliniske hverdag av?»

Høye lyttertall

De neste månedene kan blant annet manuellterapeuter og psykomotoriske fysioterapeuter glede seg litt ekstra. Da settes nemlig fokus på deres respektive fagfelt.

Så langt kan podcasten skilte med høye lyttertall. Etter en måned «på lufta», har de første episodene stabilisert seg på rundt 1300-1400 nedlastinger etter at de har ligget ute rundt en måned. I fysioterapeutsammenheng tør vi påstå at dette er høye lyttertall.

Vi i Fysioterapeutens redaksjon er spente på responsen videre!

Her kan du lytte til alle podcastepisodene som legges ut i regi av Fysioterapeuten.

Programledere: Martin Moum Hellevik og Joakim Moestue Halvorsen.

Fysioterapeuten lanserer en ny episode den 15. hver måned.

Powered by Labrador CMS