Jan Frode Rønning erstatter Ann-Elin Myklebust som regionleder i Midt-Norge.

Regionlederbytte i Midt-Norge: – Vemodig, sier avtroppende

Ann-Elin Myklebust (41) takker av som leder av Region Midt etter åtte år. Inn kommer Jan Frode Rønning (35) som erstatter ut året.

Publisert Sist oppdatert

Myklebust har hatt vervet siden 1. januar 2014 og på fulltid siden 1. juni samme år. Hun gir seg av hensyn til familien.

– Jeg må være mer til stede hjemme. Det er ikke helt forenlig med regionledervervet. Og det har vært en god del reising, sier den avtroppende regionlederen.

Myklebust er samtidig inne i sin tredje periode som regionleder og ikke valgbar for en ny periode. Hun ser tilbake på meningsfylte år som regionleder.

– Det har vært utrolig kjekt å få jobbe 100 prosent som tillitsvalgt og med det jeg brenner for, som er tillitsvalgtarbeid.

– Kom en tåre i øyekroken

Myklebust skal nå jobbe med helse, miljø, sikkerhet og kvalitet i selskapet MMC First Process hjemme i Fosnavåg på Sunnmøre.

– Jeg synes det er litt vemodig å gi meg. Da forbundsleder Gerty overrakte meg en gave fra forbundet i går, kom det en tåre i øyekroken. Det som gjør det vemodig for min del, handler ikke om at jeg ikke skal være tillitsvalgt i NFF lenger. Jeg har vært tillitsvalgt helt siden jeg var nyutdannet. Det handler om at jeg skal vekk fra noe som jeg har et stort engasjement for, og det er litt sårt.

Ann-Elin Myklebust og Jan Frode Rønning sammen i Oslo denne uken.

Kjepphest

Med Myklebust som leder har Region Midt gått fra 1287 til 1501 medlemmer.

– Det vi har lyktes med i regionen, har vært å nå tidlig ut til medlemmer digitalt. Vi har kjørt faglige seminarer, webinarer og årsmøter fra alle sykehus gjennom videooverføring og etter hvert på Teams. Dermed har vi nådd mange. Jeg føler også at jeg har fått et stort kontaktnett gjennom å snakke med fysioterapeuter, regionale og lokale politikere, brukerorganisasjoner og beslutningstakere, forteller hun.

Myklebust sier hennes viktigste arbeidsoppgave som regionleder har vært å sikre fysioterapeutstillinger og synliggjøre fysioterapi.

– Vi har klart å beholde de aller fleste stillingene, konstaterer hun.

En annen kjepphest er å få flere fysioterapeuter inn i lederstillinger.

– Jeg opplever at mange NFF-medlemmer melder seg ut når de får lederstillinger. Jeg håper flere søker på lederstillinger på sykehusene eller i kommunene. Fysioterapeuter har utrolig mye å gi i disse stillingene. Skal vi klare å påvirke, trenger vi å komme inn på ledelsesnivå i sykehus og kommuner.

Fysioterapeut i åtte år

Jan Frode Rønning tar over som regionleder når Myklebust fratrer vervet i slutten av mai. Han er valgt for resten av inneværende periode. 35-åringen har permisjon ut året fra stillingen som fysioterapeut ved rehabiliteringssenteret Betania Malvik utenfor Trondheim.

Rønning har sittet i styret i Region Midt siden 2020 og vært styremedlem i FYSIO Trondheim tidligere.

– Jeg fikk et innblikk i hva de jobbet med og begynte å engasjere meg. Nå blir det på et annet plan.

Den påtroppende regionlederen har åtte års erfaring som fysioterapeut.

– I yrket mitt har jeg søkt meg mer over til ledelse og organisasjon. Da jeg fikk et tilbud som dette, var det vanskelig å si nei.

Stiller som kandidat

– Da jeg fikk et tilbud som dette, var det vanskelig å si nei, sier påtroppende regionleder i Midt-Norge, Jan Frode Rønning.

Rønning bekrefter at han stiller som kandidat til regionledervervet i Midt-Norge også den neste treårsperioden. Fristen for innmelding av kandidater er 15. mai, og det ordinære valget av regionleder og regionstyre gjennomføres i september.

– Jeg har vært tillitsvalgt på arbeidsplassen, tatt alle tillitsvalgtkurs og tariffkurs. Det har gitt meg et innblikk i hva som blir viktig fremover. Det er å ta vare på de tillitsvalgte, vite hvilke oppgaver de sitter med og hvilken hjelp de trenger, sier Rønning.

Ønsker nytt verv

Selv om Ann-Elin Myklebust gir seg som regionleder, føler hun seg ikke helt ferdig med verv i NFF. Myklebust kunngjør nemlig at hun stiller til valg som leder av lovutvalget i NFF.

– Jeg har et stort engasjement, og jeg klarer ikke å legge det helt vekk. Jeg tror denne organisasjonen er tjent med min erfaring, kompetanse og ansiennitet i en annen posisjon. Lovutvalget er et utrolig viktig utvalg, og jeg vet jeg har kompetanse til å lede det, både med utdanningen min, over ti års ledererfaring, og jeg kjenner organisasjonen ut og inn.

Hun har vært medlem av lovutvalget i en periode tidligere.

– Jeg synes lovutvalget er spennende fordi det handler om organisasjonen vår, og det at vi skal kontinuerlig vurdere behovet for endringer i lovene og vedtektene våre.

Myklebust er opptatt av system og ryddighet.

– Å jobbe med lovene og vedtektene våre er navet i organisasjonen, og det trigger meg. Det er spennende å få bruke kompetansen jeg har knyttet til arbeidsrett og helsejuss, sier hun.

Powered by Labrador CMS