Ny minister for forskning og høyere utdanning, Sandra Borch

Sandra Borch utnevnt til ny forsknings- og høyere utdanningsminister

Rollen som forsknings - og høyere utdanningsminister overtas av Sandra Borch (SP), melder regjeringen på sine nettsider.

Publisert

Borch overtar rollen etter Ola Borten Moe, som gikk av 21.juli på grunn av brudd på habilitetsreglene etter aksjekjøp i våpen- og teknologiselskapet Kongsberg- Gruppen.

- Vi trenger en minister som ser verdien av kunnskap

President i Tekna Elisabet Haugsbø sier til Dagens Medisin i en sak om innsettelsen av Borch som minister for forskning og høyere utdanning:

– Vi trenger en minister som ser verdien av kunnskap i samfunnet og en høyt utdannet befolkning. Vi må ha et realfagsløft i hele utdanningsløpet, i alt fra grunnutdanningen til etter- og videreutdanning. Hele befolkningen bør ha en bedre forståelse av teknologi og naturvitenskap.

Kritiseres

At Sandra Borch ble innsatt til ny minister for forskning og høyere utdanning satte ifølge NRK "fyr på deler av forskningsmiljøet". NRK skriver: Senest torsdag ertet Borch på seg forskere ved å antyde at fugleinfluensaen skyldes varmere klima i nord. I april kritiserte hun nye nordiske kostholdsråd fra 400 forskere om å redusere kjøttforbruket. Hun har tidligere også fått kritikk for å hindre forskning på fuglearter.

Powered by Labrador CMS