Til minne om forbundsleder Mette Sveram

Minneord i forbindelse med Mette Sverams bortgang. Sveram var forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund i årene 1968 til 1972.

Skrevet av Gerty Lund, forbundsleder Norsk Fysioterapeutforbund

Det er med stor sorg vi i Norsk Fysioterapeutforbund har mottatt budskapet om at tidligere forbundsleder Mette Sveram har gått bort, 89 år gammel.

Sveram ble ferdig utdannet fysioterapeut i 1953 og jobbet blant annet ved Sunnaas sykehus. Hun har også vært avdelingssjef og sjeffysioterapeut ved Diakonhjemmets sykehus.

Hun var forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund fra 1968 – 1972 og har også vært en markant skikkelse i seniorforum. Hun var også æresmedlem i Norsk Fysioterapeutforbund, og var aktiv i forbundet helt til det siste.

I et intervju med Tidsskriftet Fysioterapeuten sommeren 2022, fortalte hun blant annet at hun savnet aktiviteten i seniorgruppa til Norsk Fysioterapeutforbund under korona-nedstengningen.

“Jeg har vært glad i fysioterapi fra 20-årsalderen og har vært aktiv helt frem til nå. Hele tiden har jeg hatt identitet som fysioterapeut. Noen vil kanskje påstå at det er leder, og ikke fysioterapeut, jeg har vært. Men alt jeg har jobbet med, har hele tiden vært med et fokus på faget. Faget har jeg hatt med meg hele tiden”, sa hun til Fysioterapeuten.

Sveram var den første kvinnelige rektoren ved Statens fysioterapihøyskole. En stilling hun hadde fra 1974-1990. I den perioden fikk høyskolen blant annet nye lokaler på Bislett Høgskolesenter.

Sveram kommer til å bli savnet blant oss i Norsk Fysioterapeutforbund, og vi lyser fred over hennes minne.

Kilde: Fysioterapeuten og Wikipedia

Powered by Labrador CMS