Fra tirsdagens innledende forhandlinger mellom Unio og Spekter.

Unio og Spekter enige om veien videre: – Venter krevende runder

Unio kom tirsdag kveld i mål med de første forhandlingene i Spekter.

Publisert Sist oppdatert

Unios forhandlingsleder Lill Sverresdatter Larsen og Spekters direktør Anne-Kari Bratten møttes tirsdag med sine delegasjoner til forhandlingsstart for hovedoppgjøret for over 51.000 Unio-medlemmer, de fleste i helseforetakene.

Økonomi var ikke tema for de innledende forhandlingene, men partene har blitt enige om videre prosesser for tariffoppgjøret og frister for videre forhandlinger.

Det skal gjennomføres lokale forhandlinger i virksomheter utenom helseforetakene og Lovisenberg / Martina Hansens Hospital.

– Vi venter krevende runder fremover når vi skal komme til konkrete forhandlinger om økonomi. Vi forventer at arbeidsgiver tar sitt ansvar for å tilby avtaler som sikrer livsnødvendig kompetanse i sektoren, sier Unios forhandlingsleder i Spekter, Lill Sverresdatter Larsen.

Hun sier også:

– Det er en klar forventning om et lønnsløft for våre grupper. I Kantars helsepolitiske barometer ser vi også at befolkningen støtter behovet for at vi skal prioriteres. Våre medlemmer er unnværlige og skal drive Norge framover i urolige tider.

NFF har cirka 1700 medlemmer i tariffområdet Spekter. De fleste av NFFs medlemmer i Spekter tilhører område 10 (helseforetak), 13 (sykehus med driftsavtale) og 12 (virksomheter innenfor helse, velferd og oppvekst).

Les også: NFF krever reallønnsvekst for medlemmer i offentlig sektor

Powered by Labrador CMS