Leder av kongresskomiteen, Kurt Tomas Nyheim, kan smilende konstatere at den 5. verdenskongressen i idrettsfysioterapi har levd opp til forventningene og vel så det.

- Vi er veldig godt fornøyd

Idet den 5. verdenskongressen i idrettsfysioterapi går mot slutten, kan leder av kongresskomiteen konstatere at arrangementet har vært en stor suksess.

Publisert Sist oppdatert

Tallene viser at 688 deltakere fra til sammen 40 nasjoner har deltatt. Fysioterapeuter, leger og representanter for andre muskel- og skjelettprofesjoner, har i løpet av to dager i Oslo fått faglig påfyll og knyttet kontakter.

Målet med kongressen har hele tiden vært å formidle «hands on»-kunnskap som deltakerne enkelt kunne ta med seg inn arbeidshverdagen. Det har også vært viktig for kongresskomiteen å nå flere faggrupper, ikke bare idrettsfysioterapeuter.

Klinisk relevant

Tidlig lørdag ettermiddag, og det er kun oppløpssida igjen for alle dem som har stått på for å lage et minneverdig arrangement. Om en dag eller to, kan deltakere fra alle kontinenter komme hjem med ny kunnskap i kofferten - klar til bruk.

- Vi er veldig godt fornøyd både med bredden og det faglige nivået i fagprogrammet. Utgangspunktet har vært at det som ble presentert skulle være klinisk nyttig, og det har vi lyktes med, synes jeg. Fagprogrammet har tikket og gått gjennom to dager med forelesere fra inn og utland, samtidig som vi har hatt workshops, abstracts og posters. Så det har skjedd mye. Også utstillerne er fornøyd med området og har blitt godt besøkt, sier Nyheim.

Mye jobb

Han er glad for at alt arbeidet med å få på plass en god kongress, har betalt seg.

- Det har vært et utfordrende arrangement å planlegge. Vi har jobbet intenst med dette de siste to og et halvt årene, sier Nyheim.

Powered by Labrador CMS