Professor og fysioterapeut Henning Langberg.
Professor og fysioterapeut Henning Langberg.

Danske Fysioterapeuter med teknologikonferanse

Helseteknologitoget er satt i bevegelse, og dersom fysioterapeutene ikke er om bord risikerer de at andre faggrupper tar over.

Publisert

Det er professor og fysioterapeut Henning Langberg som advarer mot konsekvensene, dersom fysioterapeuter ikke tar del i teknologiutviklingen innen helse og omsorg. Han holder foredrag når Danske Fysioterapeuter arrangerer konferanse om teknologi og fysioterapi i oktober, ifølge fysio.dk.

Optimalisere og motivere

Ifølge Langberg må fremtidens fysioterapeuter ta teknologien i bruk for å optimalisere tilbudet og motivere pasientene. På konferansen vil professoren ta for seg nyere forskning på området, og presentere noen av de teknologiske nyvinningene som kan bidra til å løfte fysioterapien.

- Fysioterapeuter er tradisjonelt svært behandlingsorienterte, men vi må også ha med oss hvordan vi kan optimere tilbudet vi gir og skape mest mulig fysioterapi for pengene. Det betyr mye å få motivert pasientene til å trene nok, og her kan teknologien bidra, sier Langberg til fysio.dk.

Kommunal satsing

København kommune satser på teknologi, og her skal Sundheds- og Omsorgsforvaltningen samarbeide med blant andre Københavns Universitet om utvikling av nye teknologiske løsninger. Samarbeidet har fått navnet Copenhagen Health Innovation (CHI).

- CHI skal gjennomføre innovative prosjekter som er definert av klinisk praksis og de utfordringer helsepersonell møter i klinikken, sier Langberg.

Han er klar på at dersom fysioterapeuter skal ha innflytelse på fremtidens helseteknologiske løsninger må de som faggruppe være med på å utvikle dem.

Mer om konferansen finner du her.

Powered by Labrador CMS