Forbundsleder Fred Hatlebrekke. Foto: Kai Hovden

Klare for kommunale utfordringer

NFF mener resultatet av takstforhandlingene ruster fysioterapeutene for de kommende utfordringene i kommunehelsetjenesten.

Publisert

Årets forhandlinger førte til et betydelig påslag i undersøkelses- og samhandlingstakstene.

– Nå står vi godt rustet til å ta imot de utfordringene kommunehelsetjenesten står overfor i nærmeste fremtid, sier forbundsleder Fred Hatlebrekke i NFF.

Grundige undersøkelser

Hatlebrekke mener verdien av grundige undersøkelser blir ytterligere fremhevet når direkte tilgang til fysioterapeut innføres.

- Derfor er vi veldig fornøyd med påslaget på undersøkelsestakstene. I tillegg stiller høringsforslaget til forskrift om funksjons- og kvalitetskrav i kommunale fysioterapitjenester store krav til samhandling med annet fagpersonell i fremtiden. Også der har vi krevd og fått gjennomslag for betydelige økninger, sier han.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør, noe som betyr at det er lite penger til store endringer som følge av stort overheng fra 2016.

- Likevel fikk vi forhandlet frem en sum som sikret at våre hovedkrav ble innvilget, sier Hatlebrekke.

Forbedret arbeidshverdag

EPJ-løftet (elektronisk pasientjournal, journ. anm.) videreføres med tre millioner kroner, noe NFF mener er svært viktig.

Forbundet er representert i både styringsgruppen og flere arbeidsgrupper i dette arbeidet, og på under et år har EPJ-løftet gjennomført flere prosjekter som har forbedret fysioterapeuters arbeidshverdag, ifølge NFF.

«Dette arbeidet blir særs viktig i lys av forslaget til forskrift om funksjons- og kvalitetskrav i kommunale fysioterapitjenester», skriver forbundet.

Les mer om resultatet av takstforhandlingene her.

Powered by Labrador CMS