Klar for debatt. Forbundsleder Fred Hatlebrekke i NFF. Foto: Kai Hovden

Stolt og forventningsfull

NFF samler topp-politikerne til helsedebatt i Arendal, noe forbundsleder Fred Hatlebrekke er stolt av.

Publisert Sist oppdatert

Det er lagt ned et betydelig arbeid i NFFs sekretariat i forkant av forbundets deltakelse på Arendalsuka. Innsatsen har betalt seg i form av et knippe topp-politikere innen helsefeltet.

En fantastisk jobb

Vi spør forbundsleder Hatlebrekke om hans forventninger til debatten, som setter prioriteringer innen kommunehelsetjenesten på dagsordenen.

- Først og fremst må jeg få si at jeg er kjempefornøyd med at NFF samler toppsjiktet av politikere innen helseområdet. Det har vært gjort en fantastisk jobb i sekretariatet hos NFF, og dette viser dyktigheten og kontaktnettet våre ansatte er i besittelse av, sier Hatlebekke.

Han minner om at NFF også har fått styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, til debatten.

- At vi kan skilte med henne, i tillegg til både helseminister Bent Høie og kanskje hans fremste utfordrer Torgeir Micaelsen, viser at prioriteringer i kommunehelsetjenesten er et viktig tema, slår Hatlebrekke fast.

Ulik tjeneste

Forbundslederen serverer klar tale når han slår fast at kommunehelsetjenesten ikke er lik landet over.

- Det til tross for at loven er klinkende klar på at tjenesten skal være lik for alle. Det avhenger rett og slett hvor du bor, eller kanskje mer presist – hvordan kommuneøkonomien er i din kommune, sier han.

Hatlebrekke har klare forventninger til politikerne som deltar i debatten.

- Jeg forventer at de kan si noen om deres målsettinger for primærhelsetjenesten, og hvilke virkemidler de vil bruke for å oppnå disse målene. Dette er en krevende tjeneste å arbeide i, hvor man er avhengig av bred kompetanse blant de ansatte, understreker han.

Forbundslederen viser til at man skal hjelpe er bredt spekter pasienter å bli friske, eller kanskje vel så ofte til å kunne leve et fullverdig liv med de helseutfordringene de har.

- Mange blir heldigvis friske, men det er dessverre også mange som ikke blir det. Det er der helsetjenestene må være klare til innsats, sier han.

Bedre samhandling

Hatlebrekke ønsker også å utfordre politikerne på samhandlingen mellom behandlingsnivåene i helsetjenesten.

- Vi må få målsettinger og virkemidler for bedre samhandling mellom spesialist- og kommunehelsetjenesten på bordet. Per i dag er ikke kommunehelsetjenesten dimensjonert for det vellet av oppgaver den er blitt pålagt. Da er det helt avgjørende at man ikke rører rehabiliteringstilbudet innen spesialisthelsetjenesten før kommunene er satt i stand til å håndtere oppgavene.

Les mer om debatten her.

Powered by Labrador CMS