Kamp kronet med seier. Regionleder Karianne Bruun Haugen og hovedtillitsvalgt i Oslo kommune, Hege Munthe, har arbeidet intenst for å få SYE til å snu.

SYE snur i omstridt Oslo-sak

Sykehjemsetaten (SYE) i Oslo går tilbake på vedtaket om å gjøre om fysio- og ergoterapeutstillinger til miljøterapeutstillinger. 

Publisert Sist oppdatert

- Vi er glade for at SYE endelig tok til fornuft, og for at fysioterapeutene kan fortsette å gjøre den jobben de er utdannet til, kommenterer regionleder Karianne Bruun Haugen i NFFs Region Osloområdet.

Fysioterapeuten har tidligere omtalt omorganiseringen i Oslo, som altså innebar at fysio- og ergoterapeutstillinger skulle gjøres om til miljøterapeutstillinger.

Fryktet for kvaliteten

- Ut ifra de nylig utlyste stillingene ser vi at det er en vid beskrivelse av arbeidsoppgavene. Dette åpnet for at terapeutene skulle utføre oppgaver som ligger langt på siden av vårt fagfelt, sier Haugen.

Hun har vært bekymret for kvaliteten på tjenestene, som til syvende og sist ville ramme pasientene.

SYE hadde videre bestemt at fagavdelingene innen etaten skulle avvikles, og at terapeutene skulle arbeide turnus.

En viktig seier

NFF har samarbeidet med Norsk Ergoterapeutforbund for å få SYE til å snu.

- Dette har vært en viktig prinsippsak for oss, og sammen med Norsk Ergoterapeutforbund har vi jobbet intenst med både arbeidsgiver og politikere i Oslo. Vi fikk også støtte fra Norsk Sykepleierforbund, noe vi satte stor pris på, understreker Haugen.

SYE begrunner snuoperasjonen med at de har sett at dette er en viktig sak for NFF og Norsk Ergoterapeutforbund. Noen mer utdypende kommentar har ikke SYE kommet med, ifølge Haugen.

Les også leder i Fysioterapeuten nr. 4: "Budsjettets eller pasientens beste?

Mer om arbeidet som ligger til grunn for omgjøringen i Oslo kan du lese i Fysioterapeuten nummer 4 – 2017.

Powered by Labrador CMS