Ådne Øvergaard er både personlig trener og fysioterapeut.
Ådne Øvergaard er både personlig trener og fysioterapeut.

"Fordel å være både fysioterapeut og personlig trener"

De er utdannet fysioterapeuter og personlige trenere. Les hvorfor Ådne Øvergaard og Ulla B. Nævdal mener dobbeltrollen er en fordel for pasientene og kundene.

Publisert Sist oppdatert

Blant moderne og nye apparater i et 1.200 kvadratmeter stort treningssenter på Løren, boltrer fysioterapeut og personlig trener Ådne Øvergaard seg.

Midt i hjertet av senteret har han – og de andre fysioterapeutene og personlige trenerne på Sterk – behandlingsrom med ventesone.

Hit kommer alle Ådnes pasienter eller kunder, alt ettersom de har en treningstime eller behandlingstime.

- Jeg er nøye med å skille på om de er PT-kunder eller pasienter, og om de får behandling eller ordinær trening, sier Øvergaard.

Fra PT til fysioterapeut

I 2012 utdannet han seg til personlig trener. Underveis i studieløpet ble han nysgjerrig på fysioterapi, og i 2018 var han ferdig med turnus. Samtidig som han studerte, jobbet han som personlig trener på Sterk og da turnusløpet var unnagjort begynte han i fulltid som kombinert fysioterapeut og personlig trener på Løren.

Han synes det er godt å ha både PT-utdanning og fysioterapiutdanning som ballast.

- Som personlig trener har jeg lært mye om dosering og trening. Jeg har også hatt gruppetimer som personlig trener, og det har vært til stor nytte som fysioterapeut, sier Øvergaard.

Skiller mellom PT og fysioterapi

Han innser at det for enkelte pasienter kan være vanskelig å skille om de får behandling av fysioterapeut eller trening av PT. Likevel mener han det er en styrke å ha begge kompetansene, både for ham selv men også for pasientene.

- Takket være begge utdannelsene og erfaringene, kan jeg lettere skreddersy behandling og trening for hver enkelt. For eksempel tror jeg at jeg tør å presse og pushe enkelte pasienter litt hardere, fordi jeg også er personlig trener, sier Øvergaard.

Ulla B. Nævdal mener det er bra å være både personlig trener og fysioterapeut.
Ulla B. Nævdal mener det er bra å være både personlig trener og fysioterapeut.

Fordel med to utdannelser

Også fysioterapeut og personlig trener Ulla B. Nævdal ved Synergy trening på Majorstua i Oslo, mener det er en fordel med begge utdannelsene.

- En personlig trener som også er utdannet fysioterapeut har for eksempel større forståelse for hvordan en frozen shoulder skal trenes og ikke minst behandles enn en PT uten fysioterapibakgrunn, sier Nævdal.

Hun har jobbet ved Synergy trening siden 2005, og overtok senteret i 2011. Nævdal starter hver PT-time med en kort prat samtidig som kunden får nakkemassasje.

- Da får jeg vite mye som danner grunnlag for hva og hvordan vi legger opp timen, sier hun.

Hun erfarer ofte at hennes PT-kunder vel så mye trenger behandling på benken som en PT-time. Det selv om de har bestilt trening.

- Det viktigste du har når du jobber som personlig trener, er personligheten din. I tillegg har erfaring stor betydning. Samtidig ser jeg at mange pasienter har godt av at jeg har fysioterapikunnskap, sier Nævdal.

Powered by Labrador CMS