Like mye trening for elsyklister

De som bruker elsykkel får like mye trening som de som bruker vanlige sykler, ifølge en EU-undersøkelse med 10 000 deltakere. Årsaken er at elsyklistene i gjennomsnitt sykler lengre hver dag.

Publisert Sist oppdatert

Mange har vært skeptiske til om sykling med elsykkel gir samme positive effekter av fysisk aktivitet som sykling, siden elsyklistene får drahjelp fra motoren. Da forskere hanket inn 10 000 elsyklister og syklister i sju byer til en stor undersøkelse støttet av EU, viste deres resultater at elsyklistene i gjennomsnitt brukte sykkelen mer. De hadde betydelig lenger distanser på turer, og lengre daglige distanser sammenlignet med vanlige syklister, skriver nrk.no. Dermed får de samlet omtrent samme helseeffekt av fysisk aktivitet som vanlige syklister.

NRK har snakket med elsyklist Tove Iren Risløw, som forteller at hun ved hjelp av elsykkelen har fått trent seg opp etter en operasjon.

– Jeg slet med å gå en periode som følge av en operasjon. Sykling gikk derimot helt fint, og med det ekstra insentivet ved motorhjelp har det gått over all forventning, forteller hun.

Hulda Tronstad, seniorrådgiver i Norsk elbilforening, mener at elsykkel erstatter bil i stor grad.

– Vi har et funn fra vår elsykkelundersøkelse, som viser at man bruker den elektriske sykkelen hele året. Når vanlige syklister setter fra seg sykkelen på høsten, fortsetter halvparten av elsyklistene hele året rundt, sier hun.

Powered by Labrador CMS