30 til 40 prosent av norske kvinner beveger seg for lite. Menn er litt mer aktive. Mange voksne i verden får for lite mosjon, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon.

Hver fjerde voksne beveger seg for lite

Hver fjerde person i verden klarer ikke å oppfylle minstemålet for fysisk aktivitet, ifølge en ny undersøkelse fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Publisert

Hele 1,4 milliarder mennesker kan dø før tiden fordi de ikke beveger seg nok. Det er særlig i rike, vestlige land og latinamerikanske land at stadig flere er passive. Aller dårligst an ligger likevel Kuwait, Saudi-Arabia, Irak og amerikanske Samoa, der under halvparten av de voksne beveger seg nok, melder nyhetsbyrået NTB.

Tallene kommer fra Verdens helseorganisasjon (WHO), som har gjort en global studie som nylig ble presentert i tidsskriftet Lancet.

150 minutter bevegelse

WHO anbefaler moderat bevegelse minst 150 minutter i uka eller 75 minutter om man trener med høyere intensitet.

– I motsetning til de store globale helserisikoene, avtar ikke mangelen på fysisk aktivitet på verdensbasis, sier WHO-forsker Regina Guthold, som har ledet studien.

Menn flinkere enn kvinnene

I Norge er mennene noe flinkere til å holde seg i fysisk aktivitet enn kvinnene. Her er det mellom 20 og 30 prosent av mennene som beveger seg for lite, mens 30 til 40 prosent av kvinnene får for lite mosjon.

Powered by Labrador CMS