Økt pensjonsalder krever helsetiltak

Den nye danske regjeringen ønsker å øke pensjonsalderen. Da må det satses mer på helse og arbeidsmiljø, ifølge Danske Fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med hva man kan forvente i fremtidens Norge, ønsker Lars Løkke Rasmussens regjering å øke pensjonsalderen i Danmark. Det vil kreve en målrettet innsats, ifølge fysio.dk.

I dag opplever mange dansker at de blir utslitt av dårlig arbeidsmiljø. Samtidig får stadig flere kroniske sykdommer. Dette må tas på alvor dersom man ønsker at folk skal stå lenger i arbeid, sier Tina Lambrecht, leder i Danske Fysioterapeuter.

Handlingsplan

Lambrecht foreslår at regjeringen, sammen med arbeidsgiverorganisasjoner, fagforeninger og pensjonskasser, utarbeider en nasjonal handlingsplan.

Det er i alles interesse at det skjer noe på dette feltet. Kostnadene er enorme, både for den enkelte og for samfunnet, sier Lambrecht.

Muskel og skjelett

Muskel- og skjelettsykdommer er en stor del av årsaken til at mange dansker ikke klarer å stå lenge i jobb, som i mange andre land.

Ifølge det danske forbundet lever 880.000 dansker med korsryggsmerter, og 820.000 har artrose. Muskel- og skjelettsykdommer koster det danske samfunnet 20 milliarder kroner årlig i produksjonstap og helseutgifter.

Powered by Labrador CMS