Helsebiblioteket.no fyller ti år

I dag er det ti år siden Helsebiblioteket.no ble lansert. Målet var økt kvalitet i helsetjenestene ved å tilby helsepersonell fri tilgang til pålitelig kunnskap.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding på jubileumsdagen 6.juni, skriver Helsebiblioteket at det for ti år siden var svært variabel tilgang på kunnskapskilder i ulike deler av helsetjenesten.

- Lanseringen av Helsebiblioteket.no har bidratt til å utjevne de største forskjellene. Både bruken av tjenesten og mengden innhold har økt betydelig siden starten for ti år siden, ifølge pressemeldingen.

I dag gir Helsebiblioteket.no fri tilgang til to av verdens mest brukte kliniske oppslagsverk, UpToDate, BMJ Best Practice, en stor samling tidsskrifter, inkludert BMJ, New England Journal of Medicine, JAMA og Annals of Internal Medicine.  Dette er sentrale databaser innen medisin og helsefag, retningslinjer, prosedyrer, emnebibliotek og mange andre temaer.

Helsebiblioteket gir også gratis tilgang til en rekke apper for smarttelefon. De fleste ressursene er tilgjengelig for alle uten pålogging. Noe krever registrering, men både registrering og bruk er gratis. Helsebiblioteket er offentlig finansiert og hører inn under Folkehelseinstituttet (FHI).

Powered by Labrador CMS