Markus Ryeng Fosseli er fornøyd med at studenter og nyutdannede heretter blir automatisk medlem i Nyutdannede fysioterapeuter.
Markus Ryeng Fosseli er fornøyd med at studenter og nyutdannede heretter blir automatisk medlem i Nyutdannede fysioterapeuter.

Vil gi nyutdannede en sterkere stemme

Nyutdannede fysioterapeuter skal få en representant i hvert av regionstyrene, og gruppa får 100.000 kroner til å komme i gang med arbeidet sitt.

Publisert Sist oppdatert

Heretter blir det automatisk medlemskap i Nyutdannede fysioterapeuter for studenter, turnuskandidater og nyutdannede NFF-medlemmer i fem år etter oppnådd autorisasjon. Det bestemte Hovedlandsmøtet i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) onsdag.

-Vi er veldig fornøyde. Det er på høy tid at det blir gjort plass til studenter og nyutdannede, at deres stemmer blir hørt. Det er viktig å få ivaretatt deres interesser, sier Markus Ryeng Fosseli. Han er i dag leder i gruppa Unge Fysioterapeuters Felleskap (UFF), som nå blir til Nyutdannede fysioterapeuter.

Ulikheter i praksis

Han nevner blant annet at det er ulikheter i praksis og turnustjeneste rundt om i landet.

Forslaget om endringer har kommet i forbindelse med Prosjekt fag- og interessegruppenes rolle, posisjon og organisering (FIG-prosjektet). Fosseli sier at denne nye strukturen kan gjøre det enklere å få rekruttert unge inn i verv. Selv stiller han til valg til NFFs lovutvalg, mens hans forgjenger stiller til valg til sentral valgkomite.

Samarbeid med Fysio

- Nå har vi en naturlig og god arena til å samarbeide med studentorganisasjonen Fysio, og vi har også et godt samarbeid med faggruppene allerede. Vi får blant annet delta på kurs til samme pris som faggruppens medlemmer. Det gjør det enklere for nyutdannede å finne sin vei innen fysioterapien, sier han.

Fosseli understreker at gruppa ikke vil knytte medlemskap til alder.

Powered by Labrador CMS