Foto: Stortinget

Stortinget vedtar kontantstøttepakken

I dag – tirsdag 7. april – vedtar Stortinget den omfattende kontantstøtten regjeringen foreslo 2. april. Det betyr blant annet kontanter til privatpraktiserende fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Under behandlingen på Stortinget i dag, viste et tverrpolitisk Storting at de mener kontantstøtten er nødvendig.

I følge NRK, kalte finanspolitisk talsperson Terje Lien Aasland i Ap kontantstøtten for en stor samfunnskontrakt.

Leder i finanskomiteen på Stortinget – Mudassar Kapur fra Høyre – poengterte at flertallet på Stortinget stiller seg bak pakken, og at dette er gjort for å redde titusener av arbeidsplasser. 

- Ordningen vil gi hjelp til dem som er økonomisk hardt rammet av virusutbruddet, og bidra til at levedyktige bedrifter kan komme seg igjennom krisen, sa Kapur.

Også Senterparti-leder Trygve Salgsvold Vedum ga sin uforbeholden støtte til pakken som er verdt 50 milliarder kroner.

- Det er et helt nødvendig tiltak, og det største enkeltvedtaket gjort av Stortinget, sa Vedum.

Skal gå til løpende utgifter

Pakken er blant annet tiltenkt privatpraktiserende fysioterapeuter som har løpende utgifter som husleie og leasingutgifter.

For å få kontantstøtte, må bedriften dokumentere et omsetningsfall på minst 30 prosent per måned. For mars er det nok å dokumentere et fall på 20 prosent.

Inge bedrifter får dekket hele tapet. Fysioterapeuter som ble pålagt av staten å stenge, vil få dekket 90 prosent av de faste utgiftene. Andre får dekket 80 prosent.

Dette er hva du får dekket

Du kan få dekket utgifter til husleie, elektrisitet, vann og avløp, forsikringer, leie av utstyr og rentekostnader.

Hvor stort beløpet blir, avhenger blant annet av hvor stort omsetningsfallet ditt har vært. De som ikke ble pålagt å stenge, men likevel valgte å gjøre det, vil i tillegg få en egenandel på 10.000 kroner.

Det blir høyst sannsynlig mulig å søke om kontantstøtte fra 17. april. Pakken gjelder foreløpig for mars, april og mai. Hvis det er behov, vil den bli forlenget.

Du kan lese fra regjeringens pressekonferanse 2. april her.

Powered by Labrador CMS