Koronaviruset får også følger for fysioterapeutene

Et arrangement for hjerte- og lungefysioterapeuter blir avlyst, og fysioterapeuter ved flere sykehus har fått reiserestriksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag og fredag denne uka var 120 hjerte- og lungefysioterapeuter fra Norden ventet inn til arrangementet Nordic 2020 i regi av NFFs faggruppe for hjerte- og lungefysioterapeuter. Men før helgen måtte komitéen ta avgjørelsen om å avlyse hele arrangementet.

-Det begynte med at de danske deltakerne meldte avbud fordi de fikk forbud mot å reise utenlands på konferanser. Vi forsøkte å finne lokale erstattere til de danske foreleserne. Men kort tid etterpå fikk to av oss i arrangementskomiteen selv restriksjoner på å delta på konferanser innenlands. Da måtte vi bare avlyse. Det er synd, for vi hadde et veldig spennende program og høyere deltakelse enn forventet, sier spesialfysioterapeut Siri Holm Solberg.

Hun leder Ressurssenter for hjerterehabilitering i Helse Sør-Øst, som holder til på LHL-sykehuset – et sykehus som ga reiserestriksjoner.

Restriksjoner ved flere sykehus

Også St. Olavs hospital frarådet mandag formiddag alle ansatte å delta på kurs, kongresser og liknende som samler sykehuspersonell fra andre foretak og institusjoner. Innstrammingen gjelder for hele Helse Midt-Norge, understreker de.

Ved Oslo universitetssykehus hadde de per mandag formiddag reiseforbud for tjenestereiser og kurs eller konferanser i definerte risikoområder. Tilsvarende reiser til ikke-definerte risikoområder skal kun gjennomføres dersom det er helt nødvendig, skriver sykehuset på sine nettsider.

Kan arrangeres til neste år

Siri Holm Solberg sier at de nå vil se på mulighetene til å arrangere Nordic 2020 til neste år.

På LHLs nettsider ser man at mange aktiviteter med blant annet fysisk aktivitet og vanntrim i lokallag er avlyst på grunn av viruset.

Forbundsleder i NFF Gerty Lund ber fysioterapeuter om å følge anbefalingene til Folkehelsehelseinstituttet.

Powered by Labrador CMS